Domeniul IT ramane si anul acesta ramura care aduce in piata cele mai multe proiecte noi si in care se cauta mii de angajati. Cristina Savuica, sefa companiei de recrutare Lugera, a declarat pentru wall-street.ro ca angajatii incepatori din acest domeniu ajung sa castige pana la 900 de euro pe luna.

"Cele mai in voga proiecte sunt cele de IT. In anul 2014 se cauta oameni de IT si nu numai in special pentru shared service-uri. Sunt foarte multe companii care decid sa mute in Romania diverse parti din business si angajeaza romani", a explicat Savuica.

Potrivit acesteia, salariile in domeniul IT pot incepe in companii si de la 900 de euro pentru angajatii fara experienta.

Chiar si asa, IT-isti sunt greu de gasit si de pastrat in companii, ei fiind curtati de multi angajatori.

"E provocator pentru ca in momentul in care suni un candidat, iti spune ca nici nu vrea sa vorbeasca cu tine. Acest lucru se intampla pentru ca primesc foarte multe oferte, sunt foarte curtati de toata lumea", a adaugat Cristina Savuica.

Retail jobs

Lugera este una dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania, cu activitate pe piata locala din 2001. Compania cu 168 angajati a incheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri de 42,8 milioane de euro si un profit de 800.000 euro.

Cristina Savuica va participa miercuri, 28 mai, la conferinta HR 2.0 Tendinte si provocari in 2014 pe piata muncii.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri