28 Mai 2014

Legea voluntariatului, adoptata de Camera Deputatilor. Ce reglementeaza aceasta lege



Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu majoritate - 302 voturi „pentru”, 2 voturi „impotriva” si o abtinere – proiectul de lege care reglementeaza activitatea de voluntariat in Romania, initiat de deputatul PSD Mihai Sturzu si semnat de alti 107 parlamentari PSD, PNL, PC si UNPR.

Afla miercuri, 28 mai, cele mai noi tendinte din HR in cadrul conferintei HR 2.0, eveniment organizat de WALL-STREET.RO.

Proiectul de lege a fost adoptat si de Senat in luna februarie 2014. Legea este organica, Camera Deputatilor fiind for decizional. Legea volutariatului reglementeaza participarea persoanelor fizice, neremunerata si bazata pe decizia liber consimtita a acestora, la activitati de voluntariat organizate in Romania de persoane juridice de drept public sau de drept privat fara scop lucrativ, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege defineste si contractul de voluntariat, care reprezinta conventia incheiata intre un voluntar si organizatia gazda, in temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului. Legea mai prevede ca organizatia gazda va elibera, la cererea voluntarului, un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.



Citeste si