Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Australia raman cele mai favorite destinatii pentru joburi la nivel global. Totusi, Marea Britanie ameninta tot mai mult prima pozitie detinuta de SUA in alegerile pe care le fac oamenii care vor sa lucreze peste granite, potrivit CNBC.

Afla miercuri, 28 mai, cele mai noi tendinte din HR in cadrul conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro.

Un studiu recent realizat de companie de recrutare Hydrogen arata ca SUA inca raman pe primul loc in top alegerilor celor care lucreaza deja in aceasta destinatie si a celor care isi doresc sa lucreze in statul american. In plus, studiul dezvaluie ca Marea Britanie va egala SUA in topul destinatiilor alese de cei care vor sa lucreze in afara tarii natale.

De ce vor strainii sa lucreze in SUA sau in Marea Britanie

"In pietele din Marea Britanie si SUA se simte imbunatatirea si, avand in vedere climatul economic actual in SUA, Marea Britanie este vazuta ca o alternativa puternica pentru profesionistii din sectoare similare care doresc sa se mute", a declarat Alev Kilic de la scoala de afaceri ESCP Europe.

marea britanie, joburi, locuri de munca

Sursa foto: Simbolul Marii Britanii/Shutterstock.com

Perspectivele pentru economia Marii Britanii s-au imbunatatit pe parcursul anului trecut, mai ales ca produsul intern brut (PIB) a crescut cu 0,8% in primul trimestru.

SUA, Marea Britanie si Australia se afla in topul tarilor preferate pentru angajare pentru ca sunt tari in care este vorbita limba engleza. Lista continua cu Elvetia, Canada, Germania, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Franta si Spania, unde preferate sunt in general capitalele. Astfel, cea mai favorita printre candidati este Londra, aleasa de 14% dintre profesionisti, dublu fata de New York, aflat pe locul doi. Cei mai multi angajati sunt atrasi de aceste tari pentru stilul de viata ridicat, perspective de viitor si cultura specifica.

Tarile de care fug angajatii straini

Desi in general oamenii vaneaza posturi in strainatate, Japonia, Brazilia, India, Turcia si Hong Kong au dificultati in a atrage angajati din afara granitelor. Specialistii in recrutare sustin ca exista aceasta situatie din cauza culturii diferite si distantei foarte mari de casa. Spre exemplu, Brazilia a disparut din top 15 cele mai dorite destinatii de straini pentru angajare.

Studiul a adunat raspunsurile a 2.444 de respondenti din 99 de tari, care lucreaza in domeniile financiar, petrolier si tehnologic. Peste o treime dintre participantii la studiu au spus ca isi doresc sa obtina un job in strainatate, fata de 16% din urma cu cinci ani. Totodata, 40% dintre respondenti cred ca nu mai exista nicio bariera in a se lucra in afara tarii natale comparativ cu acum cinci ani cand multi oameni credeau ca exista unele bariere in a se reloca.

Afla miercuri, 28 mai, cele mai noi tendinte din HR in cadrul conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro.

Sursa foto: Dream job/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri