EDUCATIE. Starbucks pregateste un program de studii pentru angajati

Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, va incepe un program de educatie adresat propriilor angajati care pot obtine astfel o diploma in urma unor cursuri online, potrivit Washington Post.

Compania va lucra in parteneriat cu Universitatea din Arizona, iar programul va fi valabil pentru cei 135.000 muncitori din Statele Unite ale Americii, care lucreaza cel putin 20 ore pe saptamana. Salariatii vor avea posibilitatea sa aleaga dintr-un numar de programe educationale. Acestora nu li se va cere sa ramana la Starbucks dupa ce primesc diploma.

Un an de cursuri online la Universitatea din Arizona (UA) costa aproape 10.000 dolari. Compania Starbucks va oferi o rambursare integrala de scolarizare pentru studentii juniori si seniori. Presedintele UA, Michael Crow, a declarat pentru Wall Street Journal ca programul va atrage de la 15 000 pana la 20 000 angajati Starbucks pe an. Universitatea a mai adaugat si 50 pofesori si consilieri academici pentru a putea satisface cererea de oferta a afacerii pe care Starbucks se asteapta sa o creeze.

Taxa de scolarizare pentru o diploma de patru ani la o facultate publica s-a triplat intre anii 1973 si 2000. Starbucks este una din companiile care ajuta agajatii cu plata datoriilor pentru facultate, chiar daca unele cer altceva in schimb, cum ar fi un angajament de lucru.
Pentru ca ii ajuta sa se descurce cu sumele mari de bani ce trebuie platite pentru invatamantul superior, compania spera ca angajatii sa isi pastreze abilitatile profesionale.

Citeste si:
Nestlé lansează pe piața de cafea din România noua gamă de produse...
Nestlé lansează pe piața de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri