Trei sferturi dintre manageri au o experienta profesionala de peste 15 ani

Trei sferturi dintre managerii din Romania au o experienta profesionala de peste 15 ani si cel putin 8 ani in management, conform unui studiu realizat de CareerAdvisor pe 100 de companii de top romanesti si prezentat la evenimentul Management360, organizat de revista Biz.

Cu privire la nationalitatea managerilor, 4 din 10 general manageri apartin altor tari (39%). Din punct de vedere al genului, 9 din 10 sunt barbati (89%). Madalina Uceanu, managing partner CareerAdvisor, considera ca e un lucru bun si ca stam mult mai bine la acest capitol fata de alte tari din Vest.

Trei sferturi din general manageri au o experienta profesionala de peste 15 ani, in medie 19 ani. Un procentaj de 36% dintre ei au experienta de 16-20 de ani, 19% au intre 21 si 25 de ani, iar restul sub 15 ani. Experienta in pozitiile de management este in medie de 8 ani - 36% dintre lideri au o experienta de 6-10 ani.

Profilul general al managerului in Romania e format din urmatoarele caracteristici de baza: barbat cu 19 ani de experienta profesionala, 8 ani experienta in management, iar 19% dintre ei se gasesc in domeniile produselor consumabile (FMCG). Astfel, 16% activeaza in domeniul industrial, 14% in domeniul auto, si procentaje sub 10% in farmaceutice, retail, constructii s.a.m.d.

Schimbarea produsa de criza economica este abordarea mai umanista a ideii de echipa, iar o imbunatatire in lumea managementului ar putea fi data de o concentrare pe rezultate si pe calitatile individuale, mai mult decat pe experienta de business in sine a indivizilor.

Adrian Ariciu preia funcția...

Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania, puncteaza ca asistam la o evolutie si o deschidere spre munca in echipa, care este cea mai eficienta. Incurajarea diversitatii si comunicarea interculturala sunt importante in contextul globalizarii, iar puterea de viziune si capacitatea de motivare a echipei sunt cele mai importante unelte de leadership.

Octavian Badescu, fondator Sameday Courier & Lokko: “Extinderea unei afaceri trebuie facuta pe acelasi model, gasind legatura intre diverse componente ale sale.” Motto-ul sau in business este: Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Asadar, Octavian Badescu incurajaza abordarea indrazneata in business pe piata actuala din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri