9 Iulie 2014

Aici e de lucrat: domeniile in care gasesti cele mai multe locuri de munca acum



Desi nu este anotimpul preferat al angajarilor, vara ramane pe pozitii cu mii de joburi. Asa ca cei care vor sa sa-si schimbe locul de munca sau pur si simplu vor sa aiba chiar de acum primul job au de ales din mii de joburi in marile orase. Wall-Street.ro iti prezinta domeniile in care gasesti acum cele mai multe locuri de munca, potrivit eJobs.

10. Constructii: 938 de posturi

Constructiile deschid topul cu peste 900 de posturi disponibile in orasele importante din intreaga tara, in special in Bucuresti, Cluj, Iasi-Bacau, Constanta si Arad. In plus, unele dintre anunturi sunt destinate joburlor in Germania si Franta, pentru cei care tintesc salarii mai mari.

Sursa foto: Angajati in constructii/Shutterstock.com


9. Telecomunicatii: 974 de posturi

Romtelecom, Orange Romania, UPC si EuroGSM sunt companiile din telecom cu posturi disponibile in aceasta vara. Multe dintre joburi sunt valabile pentru Bucuresti, insa si candidatii din Cluj, Constanta sau din vestul tari au joburi in domeniu pe care sa concureze.

Sursa foto: Lucrator in telecom/Shutterstock.com


8. Turism/Hotel staff: 1.013

Posturile sunt disponibile in mare parte in agentii de turism, dar si in hoteluri, cum ar fi Radisson Blu, sau in companii aeriene, la Emirates Airline. Multe dintre locurile de munca sunt in domeniul HoReCa si in special sunt cautati barmani, bucatari si cameriste pentru strainatate.

Sursa foto: Agent turism/Shutterstock.com


7. Productie: 1.050 de posturi

Bosch, Coca-Cola, Renault, Cargill si alte companii cauta specialisti in productie. Multe dintre cele peste 1.000 de joburi sunt disponibile in tara, in special in Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, dar si in Bucuresti.

Sursa foto: Proiectant masini/Shutterstock.com


6. Inginerie: 1.095 de posturi

Cei care vor sa-si construiasca o cariera de ingineri pot lupta pentru un post la Bosch, ArcelorMittalGalati care a lansat un program de pre-pensionare pentru angajatii sai, Electronic Arts si la alte companii cu sediul in Bucuresti sau in tara, unde sunt disponibile in total peste 1.000 de posturi.

Sursa foto: Inginer la munca/Shutterstock.com


5. Transport/Distributie: 1.141 de posturi

Pentru cei carora le place sa-si petreaca ziua la volan, in transporturi sunt peste 1.100 de posturi disponibile in Capitala si in tara. Multe dintre posturi prespun si deplasare in strainatate, mai ales in ceea ce priveste posturile de soferi de tir.

Sursa foto: Sofer de tir/Shutterstock.com


4. IT Software: 1.340 de posturi

Locuri de munca in IT Software gasiti la companiile Deutsche Telekom Business Services, Kellogg's care a intrat de curand in Bucuresti, Electronic Arts, Computer Generated Solutions, HP, Dell Services, Stefanini, Thomsos Online Benefits, Accenture si Siemens. Unele dintre posturi sunt disponibile in Cluj-Napoca, iar altele in Bucuresti, Bacau, Brasov sau Iasi.

Sursa foto: Internet/Shutterstock.com


3. Traduceri: 1.400 de posturi

Traducerile deschid podiumul cu 1.400 de posturi vacante. Printre companiile care fac recrutari in acest domeniu sunt Deutsche Telekom Business Services, Computer Generated Solutions, Bosch, Webhelp, Genpact, Amazon Developement Center, Accenture si Dell Services.

Sursa foto: Concept de traducere/Shutterstock.com


2. Relatii client/Call center: 3.763 de posturi

Bucuresti, Brasov, Iasi, Sibiu si Bacau sunt fruntase la numarul de posturi disponibile in call center. Aproape de primul loc, domeniul call center vine cu cel putin 10 posturi libere pe companie, iar unii angajatori cauta pana la 50 de noi angajati.

Sursa foto: Angajata la Call center/Shutterstock.com


1. Vanzari: 4.763 de posturi

Cine vaneaza un post in vanzari are de unde alege. Acesta este domeniul cu cele mai multe posturi disponibile, in Capitala sau in tara. Printre companiile care cauta colegi noi in echipa sunt Coca-Cola, ING Asigurari de Viata, Dell Services, Honda, Mol si La Fantana. Acestea fac angajari in Bucuresti, Craiova, Sibiu, Sfantu Gheorghe, Suceava, dar si alte orase.

Sursa foto: Specialist in vanzari alaturi de clienti/Shutterstock.com




Citeste si