"De la inceputul anului 2014, piata de recrutare se afla intr-o revenire accelerata. Trendul pozitiv s-a manifestat, insa, incepand cu al doilea semestru al anului trecut. Practic, in ceea ce priveste industria de HR, asistam la cel mai productiv an de dupa 2008 si ne apropiem cu pasi siguri de un varf istoric al pietei", a declarat Ana-Maria Cetatean, brand manager eJobs.ro.

Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, numarul ofertelor de angajare a crescut cu aproximativ 33%. De asemenea, numarul candidatilor care au aplicat la job-urile publicate pe eJobs.ro a crescut cu 35% fata de media lunilor precedente.

Astfel, in opinia reprezentantului eJobs.ro, luna septembrie este cea mai efervescenta perioada de recrutare din ultimii 6 ani. Cu aceasta perioada a coincis concursul "Maratonul Carierei", organizat de eJobs.ro si la care au participat peste 100.000 de persoane.

Citeste si:

Cei cinci castigatori au fost desemnati saptamanal, prin tragere la sorti, in perioada 1 - 28 septembrie. Astfel, Valentin Rogojina, de 32 ani, din Galati, Maria Schiau, de 50 ani, din Orastie, Geanina-Florentina Scorus, de 26 ani, din Bucuresti si Alexandra-Mihaela Necula, de 38 ani, din Constanta se vor bucura, impreuna cu partenerii lor, de 4 city-break-uri la Viena sau Roma. Cel mai mare premiu, un Opel Corsa, va merge la Mirela Andreescu, de 42 ani, din Ploiesti.

Conditia principala pentru participare la concurs au fost actualizarea si completarea CV-ului in proportie de cel putin 90%. Astfel, la sfarsitul lunii septembrie, au fost inregistrate peste 900.000 de aplicari la job-urile publicate pe eJobs.ro.

eJobs.ro are in prezent in baza de date aproximativ 3 milioane de CV-uri, iar numarul companiilor care au recrutat pe aceasta platforma depaseste 200.000.