Genpact, care angajeaza lunar 100 de persoane, si-a lansat platforma de recrutare: Tinerii vor totul printr-un click, ne adaptam la realitatea in care traiesc acestia

Compania indiana Genpact, unul dintre marii furnizori de servicii de externalizare din Romania, angajeaza constat circa 100 de persoane in fiecare luna si astfel a decis sa lanseze propria platforma de recrutare a candidatilor din Generatia Y si Millenials, "care vor totul printr-un singur click".

"Platforma pentru recrutarea candidatilor din Generatia Y si Millennials este foarte necesara din perspectiva Genpact, deoarece canalele traditionale, precum site-urile de joburi si agentiile de profil, nu au inovat aproape deloc in domeniul social media recruiting si foarte putine au o abordare potrivita pentru segmentul BPO/SSC care este in continua crestere si se adreseaza cu prioritate tinerilor. In opinia noastra, platformele existente de recrutare sunt construite in acelasi fel, informatiile oferite atat de angajatori, cat si de angajati prin intermediul lor sunt generice, iar absolventilor le este greu sa se faca remarcati”, a declarat, pentru wall-street.ro, Crina Ilie, manager de recrutare si training pe Europa in cadrul Genpact.

Platforma youyourself.ro este bazata pe conceptul de "gamification" si community management, asa ca tinerii candidati isi pot incarca materiale video de prezentare, in loc de un CV clasic, si se pot conecta la platforma prin intermediul conturilor pe retele sociale.

"Deoarece noi angajam constant aproximativ 100 persoane/luna, platforma contine grupele mari de pozitii pentru care facem selectie, cele mai multe deschideri avand asociate cerinte de limba germana, franceza, italiana si spaniola. Conceptul youyourself.ro pleaca de la premisa ca tinerii sunt mult mai conectati la tehnologie, apreciaza rapiditatea, vor totul acum printr-un singur click. Suntem astfel conectati la dorintele studentilor si tinerilor absolventi, ne adaptam la realitatea in care traiesc acestia. In opinia noastra, youyourself.ro simplifica procesul de angajare si ofera un tool usor de folosit - aplicatia mobila YouYourself - prin care candidatii isi pot pune in valoare personalitatea si se pot face remarcati mai usor”, a completat Crina Ilie.

Genpact are 2.150 de angajati in Bucuresti si in Cluj si a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri de peste 315 milioane de lei si un profit net de aproximativ 30 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Citeste si:
Genpact: Angajam anual 1.000 de oameni. Mare parte sunt inlocuiri
Genpact: Angajam anual circa...

La nivel global, Genpact numara peste 66.000 de angajati si are un istoric pe piata de mai mult de 16 ani. In Europa, compania este prezenta in 5 tari, cu 12 centre operationale si peste 4.000 angajati, care ofera servicii pentru mai mult de 50 de clienti, in 20 de limbi diferite.

Sursa foto: Call center/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri