“Am avut o firma de software pe care am vandut-o si acum lucrez cu start up-uri pe care le ajut sa aiba un traseu similar cu cel pe care l-am avut eu. Nu am avut nici un exit dintr-o firma in care am investit”, spune investitorul.

Din estimarile pe care le are Adrian Gheara, daca un investitor are cunostinte si stie in ce afacere isi plaseaza banii, poate avea randamente chiar spectaculoase. Din acest motiv, angel investor-ul nostru aduce de fiecare data mai intai know-how-ul si apoi banii. "Daca simt ca intr-adevar banii aceia nu se vor pierde, atunci si investesc. Dar eu nu sunt un investitor profesionist. La mine nu vin doar pentru bani. Eu ofer smart money si nu sunt multi care ofera asa ceva", spune Gheara.

Cei care vin la el pentru investitii sunt de obicei oameni din businessuri adiacente IT-ului, nu din domeniul propriu zis. Dar cei mai multi sunt cei cu care acesta deja a mai lucrat si pe care, daca nu-i poate ajuta el direct, ii recomanda mai departe pentru a ave o rata de succes cat mai mare. Are si o regula. Investeste doar cateva zeci de mii si prefera sa fie actionar minoritar.

Sursa foto: Business angel, Shutterstock.com