In crearea unui CV bun se consuma destul de multa energie si timp, iar atunci cand toata munca este in van tindem sa ne pierdem toate sperantele si sa omitem faptul ca exista posibilitatea sa nu tina intotdeauna de noi, ci si de circumstante sau de abordarea gresita a interviului. Mai mult de atat, poate in felul acesta incepem sa acordam mai multa atentie detaliilor si invatam din greselile pe care le-am facut. Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care nu ai fost angajat.

Altcineva a fost mult mai calificat

Doar pentru ca nu ai fost ales pe o anumita pozitie, asta nu inseamna ca nu esti bun sau ca nu esti calificat. E important sa iti amintesti ca esti in competitie cu sute de alti candidati si ca exista posibilitatea ca unul din ceilalti sa fii facut o mai buna impresie sau sa fii avut mai multa experienta. Asta nu inseamna ca tu nu ai fi facut o treaba la fel de buna daca ai fi fost angajat.

Ai lasat o impresie gresita angajatorului

Nu conteaza cat de extraordinar este CV-ul tau daca la interviu nu te prezinti la fel de bine. De multe ori din cauza emotiilor sau pur si simplu daca ai o zi mai proasta, se poate sa nu dai tot ce ai mai bun din tine, de aceea si aptitudinea de a face fata cu brio unui interviu, indiferent de situatie, este un must.

Ai spus unele minciuni

Chiar daca iti doresti foarte mult un job sau acel job nu trebuie sa minti despre lucurile pe care le-ai facut sau locurile unde ai fost angajat. Ia in considerare faptul ca echipa de HR poate sa verifice referintele tale. Nu incerca sa minti despre un titlu pe care l-ai avut, un hobby pe care l-ai practicat sau despre o pozitie in cadrul unui companii la care nu ai avut niciodata acces.

Ai fost mai interesat de ce poti sa primesti decat de ce poti sa oferi

Asa cum tu vrei sa evoluezi si sa te dezvolti din ce in ce mai mult, trebuie sa te gandesti ca si angajatorul isi doreste acelasi lucru pentru companie. Acesta isi doreste o persoana care este dispusa sa munceasca, sa ajute si sa ofere tot ce are mai bun.

Nu ai fost placut

Se intampla pur si simplu sa nu reusesti sa creezi o conexiune cu cel care iti ia interviul si sa-i lasi un sentiment neplacut. Suntem oameni si suntem predispusi la anumite pareri si perceptii, iar felul tau de a fi poate nu se potrivea cu natura jobului, conceptul companiei si viziunea angajatorului.

Nu ti-ai dorit cu adevarat

De multe ori se intampla sa te duci la un interviu pentru simplul fapt ca iti doresti un loc de munca si atat, iar acest lucru se vede. Asigura-te din timp ca esti la locul potrivit, ca esti constient de pozitia pentru care ai fost chemat si ca poti contribui intr-un mod semnificativ la dezvoltarea companiei si ca poti face fata.

Pozitia a fost luata de cineva din interior

Se intampla sa te duci la un interviu, sa ai stii ca ai dat tot ce ai putut, ca ai avut CV-ul perfect si cu toate acestea nu ai fost ales. Exista posibilitatea ca vina sau problema sa nu fie la tine, ci pur si simplu compania sa aleaga pe cineva care deja se afla acolo si care ii stia politica.

Foto maine: semnul intrebarii, Shutterstock