"Daca ne furnizeaza companiile de recrutare, atunci aplica 3-4 candidati pe saptamana. Daca deschidem noi o pozitie pe un site de recrutare, atunci este mai greu de contorizat, pentru ca lumea aplica la joburi indiferent daca se potriveste sau nu profilului. Cred ca nici macar nu citesc descrierea sau cerintele. Si atunci trebuie sa facem noi surfing printre 50 de cv-uri pe zi, din care sa alegem doua", spune Lavinia Toader, account payable team leader la Ariston Thermo Romania SSC.

In Ariston Thermo Romania SSC, centrul de servicii al companiei de centrale, lucreaza in jur de 50 angajati, cu varsta medie de 27 de ani, pe servicii de contabilitate pentru mai mult de 10 tari. Astfel, in centrul din sediul deschis in Bucuresti in 2007, se vorbesc engleza, franceza, spaniola, italiana, germana si olandeza.

Pe langa site-urile de anunturi si colaborarea cu doua companii de recrutare, Ariston foloseste ca sursa de recrutare si recomandarile interne, pe care le remunereaza. Asta ca urmare a faptului ca fluctuatia de personal este de 20% pe an, una "mare", dupa cum spune Lavinia Toader. "Traim intr-o lume in plina dezvoltare, in care tot mai multe companii isi deschid centre de servicii in Bucuresti", explica reprezentantul Ariston Thermo Romania SSC. In plus, de anul viitor, compania vrea sa organizeze internshipuri pentru a crestere sansele de gasire a candidatilor potriviti.

Citeste si:

Compania testeaza candidatii cu teste de logica, de contabilitate si lingvistice, pe limba straina respectiva, sustinute in urma interviului cu un specialist in recrutare. "Au fost rezultate imbucuratoare in cazul unor candidati care nu aveau experienta necesara, dar au lucrat in call center si au lucrat si in timpul facultatii, ceea ce ne-a spus ca omul a dorit totusi sa faca ceva si am considerat ca este o persoana serioasa. Si atunci am angajat si persoane cu mai putina experienta", spune Toader.

Angajatii Ariston au parte de bonusuri si o serie de traininguri, de la tehnice in SAP, de limba straina si cursuri de project management, iar cei care depasesc 1-2 ani in companie sunt rasplatiti cu certificari CECCAR si ACCA, despre contabilitate si management financiar. In prezent, 15% din angajatii Ariston, cum ar fi teamleaderii, au certificare ACCA, care reprezinta mai degraba o investitie in timp, desi este o certificare destul de costisitoare.

Sursa foto: Jobs/Shutterstock.com