Pentru prima data in istoria recenta a Romaniei, rata de refuz pentru obtinerea vizei temporare pentru SUA a scazut sub 10%, potrivit statisticilor ambasadei americane. Chiar si asa, ca romanii sa poata circula liber in Statele Unite, aceasta rata ar trebui sa scada sub 3%, sustine consulul general in Romania, Henry Leighton.

„Cu cat este mai stabila si mai prospera o tara, cu atat rata de refuz va fi mai mica. Mai luam in calcul si analize de risc despre populatia care nu se mai intoarce. De aceea, facem apel la cei care obtin vize temporare sa respecte conditiile de calatorie, sa nu munceasca fara permisiune si sa nu depaseasca termenul de intoarcere in tara”, a explicat consulul general american in Romania, Henry Leighton.

Statisticile Ambasadei SUA in Romania arata ca, incepand cu 2007, anul integrarii in Uniunea Europeana, s-a instalat un trend de scadere a refuzurilor in ceea ce priveste vizele turistice pentru Statele Unite. Daca in 2006, cand s-au inregistrat aproape 60.000 de solicitari de viza, rata de refuz se situa la 34%, in 2014, rata de refuz a fost de doar 9,8% pentru cele 42.000 de solicitari de viza turistica.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.