Romania s-a schimbat in ultimii ani si a ajuns sa fie una dintre cele mai tentante piete pentru companiile specializate in recrutare, cel putin asta sustin reprezentantii Lugera, unul dintre cei mai importanti recruteri la nivel local.

"Vad ca Romania este pe val. In momentul de fata clientii cu care lucram angajeaza din ce in ce mai mult. Daca te uiti pe soselele din Europa incepi sa vezi din ce in ce mai multe tiruri. (...) Romania se aseaza pe harta Europei", a declarat Gerard Koolen (foto), unul dintre cei mai importanti recruteri la nivel local in cadrul conferintei HR 2.0, organizata de catre wall-street.ro cu sprijinul Groupama Asigurari si Lugera.

In ceea ce priveste evolutia domeniului recrutarii, seful Lugera a subliniat faptul ca industria este pe punctul sa se schimbe complet si sa se transforme practic dintr-un centru de cost intr-unul de profit, totul prin intermediul unei externalizarii a proceselor de business care vor avea loc in urmatorii ani.

"Cea mai mare provocare este ca departamentul de HR se va schimba dintr-un centru de cost intr-unul de profit. De fiecare data cand vorbesc cu clientii primesc intrebari legate de cost. Ma astept ca in urmatorii ani principala intrebare sa fie cea legata de "cat de mult profit pot sa fac din acest domeniu". Costul este inutil daca nu cunosti randamentul investitiei. (...) Ma astept ca de maine oamenii sa intrebe cum pot sa isi creasca profitul", a mai spus Gerard Koolen.

Extenalizarea serviciilor, cea mai importanta provocare

Seful Lugera se asteapta ca in urmatorii 10 ani externalizarea sa ocupe cea mai mare parte a activitatilor derulate de companie.. "Toate companiile isi vor externaliza administrarea salariilor in urmatorii 10 ani, iar 95% din angajati vor fi externalizati. Principalele activitati externalizate vor fi concentrate in departamentele de vanzari si achizitii, productie dar si HR si recrutare", a mai punctat seful Lugera, prezent la conferinta HR 2.0.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri