Cercetatorul K. Anders Ericsson, profesor de psihologie la Universitatea de stat din Florida, a ajuns la concluzia ca cine sta mai putin la job este mai eficient, prin urmare mai performant, dupa ce a analizat un grup de muzicieni, potrivit Business Insider.

Profesorul a descoperit, astfel, ca muzicienii performanti muncesc mult intr-un timp scurt. Cei mai buni dintre ei isi desfasoara activitatea fara oprire timp de 4 ore, dimineata, pana in ora pranzului, iar apoi iau o pauza pana la ora 16. Cercetatorii subliniaza, asadar, ca oamenii de succes fac acelasi lucru: muncesc mult intr-un timp scurt.

Un exemplu similar a fost dat in cartea "Saptamana de lucru de 4 ore", de Timothy Ferriss, care iti spune cum sa muncesti mai putin si sa fii mai bogat (material si spiritual) si, ca atare, sa ai mai mult timp pentru tine. Ferriss a scris cartea pe baza principiului lui Pareto (regula 80-20), care descrie faptul ca in aproape orice problema, „putinul” (20%) reprezinta esentialul, iar „multimea” (80%) reprezinta partea mai putin valoroasa. Astfel, 80% din rezultate trebuie sa iasa din 20% munca, si nu sa pierzi timpul cu 80% proiecte sau clienti care iti ofera 20% rezultate.

Asadar, concentreaza-te si fa mai mult in mai putin timp.

Sursa foto: Angajat in timp liber/Shutterstock.com