UniCredit vrea sa angajeze 280 de oameni in centrul IT din Romania

UniCredit are in prezent 1.400 de salariati si vrea sa creasca cu 20% numarul angajatilor in centrul sau IT din Romania, infiintat in 2005, ceea ce inseamna ca va avea disponibile 280 de locuri de munca.

Tototodata, banca vrea sa se implice in finantarea antreprenoriatului in industria comunicatiilor si IT, precum si in dezvoltarea invatamantului superior in IT. Proiectele i-au fost prezentate premierului Victor Ponta de catre CEO-ul consortiului bancar italian, Federico Ghizzoni, intr-o intalnire organizata, luni, la Guvern, scrie Mediafax.

"Vizita in Romania a conducerii consortiului bancar italian este prilejuita de implinirea a 10 ani de la infiintarea Centrului IT al UniCredit si deciziei de dezvoltare a acestuia in perioada urmatoare, prin sporirea cu 20% a personalului angajat, care in momentul de fata este de aproximativ 1.400. Reprezentantii UniCredit au afirmat disponibilitatea consortiului bancar italian de a finanta dezvoltarea antreprenoriatului in industria comunicatiilor si IT, dar si despre dezvoltarea invatamantului superior in domeniul IT. UniCredit este dispusa sa se implice direct in dezvoltarea capacitatilor universitatilor romanesti in domeniul IT dupa o relatie de tipul «cerere-oferta», in care sistemul bancar reprezinta clientul, iar invatamantul superior, ofertantul", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

UniCredit, cea mai mare banca italiana dupa active, este prezenta in Romania prin grupul UniCredit Tiriac, care include care include UniCredit Tiriac Bank SA si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA si UniCredit Insurance Broker SRL.

UniCredit Tiriac ocupa pozitia a sasea in sistemul bancar romanesc dupa valoarea activelor, cu o cota de piata de 7,17%. Volumul activelor a totalizat 28,7 miliarde lei (6,4 miliarde euro) la 31 decembrie 2014, in crestere cu 4,5% fata de 31 decembrie 2013. UniCredit Tiriac Bank avea la decembrie 2014 un numar de 184 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor grupului UniCredit Tiriac a ajuns la 3.357.

Citeste si:
UniCredit ofera DAE 0% pentru scutere electrice Vespa
UniCredit ofera credite cu...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri