Antreprenorii mizeaza pe cresterea locurilor de munca si a economiei globale in 2015. Astfel, 47% dintre acestia planifica sa cresca numarul de angajati in acest an, se arata in studiul EY Global job creation and youth entrepreneurship survey 2015.

Antreprenorii privesc tot mai mult dincolo de granitele tarilor lor pentru angajari. Pietele emergente vor avea cea mai mare crestere de personal, iar cei recrutati din afara pietei interne vor proveni cel mai probabil din MENA (74%), China (68%) si India (63%).

Tinerii antreprenori sunt mai dispusi sa angajeze personal din afara tarii fata de intreprinzatorii maturi, 69% dintre cei cu varsta sub 35 de ani asteptandu-se sa lanseze oferte de munca la nivel global in anul urmator.

Sectoarele economice cu cea mai mare probabilitate de a face angajari in afara granitelor, in 2016, sunt energia regenerabila (75%) si biotehnologia/industria farmaceutica (74%), in timp ce serviciile profesionale (26%) si transporturile si turismul (15%) sunt sectoarele in care aceasta probabilitate este cea mai mica.

Antreprenorii sunt optimisti in privinta directiei economiei, astfel incat 71% dintre ei au incredere in evolutia pietei interne, iar 66% in evolutia economiei globale (in crestere de la 46% in studiul din 2014).

Cu toate acestea, exista in mod clar diferente de perceptie. China (95%), India (90%) si Orientul Mijlociu & Africa de Nord (MENA) (90%) au cea mai mare incredere in economia globala, in timp ce Franta (52%), Australia (51%) si Japonia (49%) prezinta cel mai mic grad de incredere – raspunsurile reflectand conditiile economice din respectivele zone geografice.

Desi optimisti, antreprenorii sunt constienti de riscurile existente, mentionand modificarea conditiilor pietei in care activeaza ca principala amenintare la adresa afacerilor (31%) si indicand instabilitatea de la nivel global ca un pericol potential la adresa afacerilor lor.

Studiul EY analizeaza impactul pe care antreprenoriatul il are asupra pietei muncii si cuprinde raspunsurile a 2.345 de antreprenori privind planurile legate de cresterea fortei de munca. De asemenea, in cadrul studiului au fost chestionati 2.807 de tineri in legatura cu ambitiile lor antreprenoriale, iar rezultatul arata ca mai bine de jumatate dintre tineri (65%) doresc sa devina antreprenori pe parcursul carierei.

Sursa foto: Dream job/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri