Daca vrei sa ai o sansa si sa atragi atentia asupra CV-ului tau, in modul in care iti doresti, fiecare sectiune trebuie construita atent cu detalii specifice si informatii de interes pentru un anumit angajator.

Editarea unui CV nu este o treaba extraordinar de simpla si de multe ori avem tendinta de a adauga lucruri pe care le-am facut sau le-am realizat profesional, interese si pasiuni care nu sunt relevante. Iata cele mai importante lucruri pe care ar fi bine sa nu le scrii in CV, daca iti doresti sa obtii job-ul visat.

Lucruri pe care nu trebuie sa le scrii in CV

1. Un obiectiv

Majoritatea obiectivelor care sunt scrise intr-un CV nu spun de fapt nimic. Iti doresti o pozitie care sa te provoace, intr-o companie in continua dezvoltare, care iti va permite sa ai o contributie pozitiva? Esti sigur? In loc sa faci astfel de descrieri, fa un rezumat al personalitatii tale, o sectiune pe tema “Cine sunt eu?” in care sa vorbesti direct despre lucrurile importante pentru publicul tinta. Aceasta e sansa ta de a demonstra ca esti candidatul potrivit.

2. Interese ciudate si fara legatura cu job-ul

Iti place sa te joci mima, sa tragi cu arcul, sa petreci ore intregi la cumparaturi sau in fata televizorului? Minunat. Dar daca nu sunt de interes pentru jobul unde vrei sa aplici, e cazul sa le stergi. Cei care vor lua decizia in ceea ce priveste CV-ul tau, te vor analiza si judeca la sange in cazul in care vor observa hobby-uri care sunt in opozitie cu propriile lor convingeri sau care par ciudate.

3. Descrieri la persoana a 3-a

Cel mai rapid mod de a suna pompos si cu o parere mult prea buna despre propria persoana este de a scrie un CV la persoana a 3-a. Nu o face. In schimb, scrie CV-ul la persoana intai, cat mai la obiect si fara a adauga mereu pronumele eu.

CV-ul ar putea deveni...
Citeste si: "CV-ul e mort!". Cum recruteaza companii precum Tesla sau LinkedIn

4. Adresa de e-mail de la actualul loc de munca

Nimic nu spune “caut loc de munca pe timpul companiei unde lucrez acum” mai mult decat acest lucru si din start vei oferi o imagine gresita. Cel mai bine, foloseste adresa ta personala, care sa contina numele tau si nu alte porecle si cauta in timpul liber.

5. Cuvinte pompoase

Folosind astfel de cuvinte, mai putin uzuale, nu vei parea mai destept, ci vei arata precum cineva care a scris CV-ul cu dictionarul in fata incercand sa arate cat de special este. Inainte de a folosi anumite cuvinte sau expresii, gandeste-te daca e ceva ce tu ai spune si daca ti se potrivesc. Daca nu, mai bine le stergi.

6. Joburi neimportante

CV-ul nu este o autobiografie sau o prezentare a fiecarui loc de munca pe care l-ai avut in timpul studiilor sau dupa ce ai absolvit, este un document care prezinta realizarile tale relevante. In cazul in care nu este vital pentru compania unde iti doresti sa lucrezi sa stie anumite detalii despre trecutul tau profesional, este mai bine sa le lasi deoparte.

7. Minciuni

Unele minciuni precum absolvirea unei facultati sau experienta in cadrul unei companii pot fi foarte usor verificate, iar in cazul in care vei fi prins nu vei mai avea din start nicio sansa. Orice ai face, nu minti in legatura cu lucruri importante si care pot avea un impact mare asupra ta.

Sursa: themuse.com

Vrei sa muncesti in afara...
Citeste si: Topul celor mai bune orase pentru expati in 2019

Foto maine: cv, Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cum sa fii mai fericit la locul de munca, potrivit expertilor