Multi dintre angajati se uita la sefii lor sau la alti manageri cu performante si se intreaba cum reusesc sa fie in top. wall-street.ro isi prezinta trei caracteristici importante pe care le are orice CEO performant, potrivit Business Insider.

1. Personalitate de tip A

O serie de studii au fost realizate pe tema personalitatii directorilor executivi din companii, aratand ca persoanele performante tind sa isi doresc sa detina controlul, sa aiba realizari marete si isi asuma riscuri mari.

Cum poti sa aplici la tine: cei care isi doresc sa semene cu un CEO cu astfel de calitati trebuie sa incerce sa adopte o atitudine diferita fata de trecut, astfel incat sa se straduiasca sa faca lucruri marete si sa inceapa sa isi cultive o toleranta pentru risc si ambiguitate.

Indivizii ce detin personalitatea de tip A sunt independenti si ies in evidenta prin faptul ca vor sa fie remarcati oriunde se duc. Psihologii ii descriu ca fiind buldozere. Ei sunt constienti de importanta atitudinii pozitive, a motivatiei si a stabilirii unui tel pe care sa il urmeze in viata. Sunt competitivi din fire si recunoscuti pentru mintea agera.

Retail jobs

2. Experienta peste hotare

Anterior, se considera ca un director care a acceptat o pozitie in strainatate a facut-o din dorinta de a calatorii, ceea ce inseamna un minus in CV-ul acelei persoane. In prezent, companiile cauta candiati cu experienta peste hotare. Explicatia este ca angajatorii si-au dat seama ca viitorul extinderii companiilor pe care le conduc este peste hotare.

Cum poti sa aplici: cei care sunt interesati in imbogatirea cu experiente cat mai diverse trebuie sa caute si sa aplice pentru cat mai multe misiuni peste granite. Chiar daca nu sunt inca pregatiti sa devina manageri, o experienta internationala aduce oricui un plus.

3. Viata in afara orelor de munca

Potrivit unor date prezentate de Universitatii Harvard din Statele Unite ale Americii, majoritatea directorilor executivi de top sunt casatoriti si au in medie trei copii.

Citeste si:
#WStories | Afaceri românești ale unor antreprenori de succes
#WStories | Afaceri românești...

Cum poti sa aplici la tine: Fa-ti timp pentru tine in afata orelor de munca. Urmeaza-ti pasiunile si formeaza-ti o familie, pe care nu o neglija din cauza jobului.

Chiar daca directorii executivi au multe lucruri in comun, ei au, de asemenea, si o multime de diferente. Mai mult, acestia stiu sa sparga barierele. De exemplu, studiul Harvard arata ca 99% dintre CEO au studii universitare. Steve Jobs nu avea.

Sursa foto: Calitati, Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri