Marile banci adreseaza uneori intrebari care aparent sunt stupide si lipsite de utilitate pentru ca raspunsul candidatilor poate indica gandirea critica si abilitatea de rezolvare a situatiilor, cat si capacitatea de a se simti bine in timpul interviului. Mai exact, pe angajatori ii intereseaza mai putin raspunsul candidatului si mai mult abilitatea sa de a se pune in acea situatie, scrie Business Insider.

Un alt motiv pentru care intervievatorii adreseaza acest tip de intrebari este unul simplu: pentru ca pot.

“Intr-un mediu competitiv, acest tip ce intrebari pot face diferenta intre candidati. Pot sa evidentieze abilitatile intelectuale ale candidatului si pot oferi angajatorului cadrul potrivit pentru a adresa intrebari de follow-up prin care sa urmareasca cu adevarat abilitatile de analiza ale celui intervievat”, declara Susan Sandler Brennan, Universitatea Bentley.

Citeste si:

Intervievatorii vor urmari unicitatea raspunsului tau, daca gandesti inainte de a vorbi, cum gestionezi balanta intre incredere si umilinta si daca te simti bine in timpul interviului.

“Daca vrei sa iti adjudeci interviul si sa obtii pozitia deschisa, nu subestima niciodata intrebarea din spatele intrebarii", a mai spus Brennan.

Sursa foto: Intrebare, Shutterstock