In domeniul Informatii si Telecomunicatii activeaza in prezent un numar de 138.000 de persoane, dintre care doar in sectorul de telecomunicatii sunt 46.000 de angajati, potrivit celor mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS).

La mare cautare in prezent sunt inginerii telecom. Salariile pentru aceasta pozitie incep de la 500 euro net, pentru pozitiile de new entry – first line (absolventi si chiar studenti in ani terminali ai facultatilor tehnice), iar pentru pozitiile de second line (cu 1 – 2 ani experienta in telecom), de la 1.000 de euro net in sus.

Pentru a facilita accesul candidatilor potriviti, APTjob, platforma pe care sunt in prezent disponibile 150 pozitii de ingineri telecom, a construit si profilul general al angajatului ideal.

"Campania (de recrutare n.red) este ongoing, cererile jucatorilor din telecom vin in continuu. In acest moment avem de acoperit peste 150 de pozitii. Deocamdata pana in iarna. E interesant de urmarit ce va fi peste cateva luni, pentru ca piata romanesca de consum de telecomunicatii se dezvolta la nivel de jucatori locali, iar in acelasi timp se afla in vizorul unor potentiali investitori in servicii de telecomunicatii", a declarat pentru wall-street.ro Radu Cernusca, consultant recrutare APT Group.

Sumarizat si ilustrat printr-un infografic, intre caracteristicile inginerului telecom se numara buna comunicare si abilitatea de organizare eficienta a timpului.

Citeste si:

Inginerul cunoaste termenii tehnici din limba engleza si poate lucra cu mai multe tipuri de sisteme de monitorizare a retelelor (Ran, Core, VAS, retele fixe, NMS). De asemenea, el este proactiv in activitatile de mentenanta si cunoaste foarte bine protocoale IP si MPLS, ATM, SDH/PDH, DWDM, dar si tehnologii radio.

Nu in ultimul rand, inginerul are o gandire analitica si realizeaza importanta nevoilor clientului pentru care lucreaza.

APTjob este o platforma de locuri de munca care a luat nastere pe fundalul celor 20 de ani de experienta a Grupului APT si a celor 15 ani in recrutare.