17 August 2015

"Transferul emotional", sau cum poate fi o atractie de la job un medicament pentru relatia de acasa



Este benefic, chiar daca atrage sentimente de vinovatie. Asta spune un nou studiu despre persoanele care, cu toate ca au o relatie stabila, se simt atrase de cineva de la job. Vorbim despre fenomenul in care o persoana face un transfer de sentimente si dorinte pe care le simte in raport cu altcineva (un coleg) catre cineva care este accesibil, „la indemana”, adica partenerul de drept, potrivit cariereonline.ro.

Cercetarea, publicata recent in The Journal of Sex and Marital Therapy, vine cu o concluzie surprinzatoare: atractia de la serviciu nu este ceva negativ, ci dimpotriva: ea aduce beneficii relatiei stabile.

Se poate intampla uneori, in cazul persoanelor care au deja o relatie stabila, ca potentialii parteneri sa fie evaluati ca fiind mai putin atragatori, se precizeaza in lucrare.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatile Columbia, Indiana si Kentucky-Lexington, care au chestionat online 160 de femei cu studii superioare. Lor li s-au pus intrebari cu privire la relatia lor stabila, dar si daca sunt atrase si de alte persoane.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.



Citeste si