26 August 2015

Meseriile traditionale aflate inca la mare cautare in Romania si salariile cu care sunt remunerate



Vestile din piata muncii arata in general ca recrutarea din prezent se indreapta in general catre specialistii din domeniul IT, si uneori din vanzari si marketing. Insa, pe langa acestia, companiile se uita si dupa meserii care pare uitate, precum tamplari sau croitoreasa, pioni importanti insa in economia romanesca. WALL-STREET.RO iti prezinta o serie de meserii cu traditie aflate inca la mare cautare, potrivit site-ului de recrutare eJobs.

Croitoreasa

Croitoresele sunt la mare cautare pe piata muncii din Romania, insa in majoritatea cazurilor, angajatorii cauta persoane care au mai lucrat, astfel ca perioada minima de experienta este de un an.

In ceea ce priveste beneficiile, companiile anunta posibilitatea adoptarii unui program flexibil de munca, bonusuri in functie de experienta sau de rezultate, iar oferta salariala poate ajunge la 1.800 de lei pe luna.

In general, salariile pentru aceasta pozitie variaza intre 1.000 - 1.500 lei net pe luna, potrivit companiei de recrutare APT.

Foto: croitoreasca, Shutterstock


Zidari

In aceasta pozitie se cauta atat personal cu experienta, cat si incepatori, in special pentru efectuarea de lucrari de zidarie in constructii si renovarea caselor.

Industria constructiilor este unul din pilonii de baza ai economiei romanesti, un sector care anul trecut a reprezentat circa 8% din valoarea totala a PIB. In 2014, in Romania erau aproximativ 43.000 de zidari la nivelul intregii tari.

Un zidar incaseaza intre 2.000 lei si 3.000 lei net lunar.

Foto: zidar, Shutterstock


Macelari

Pentru pozitia de macelar se cauta in general persoane cu experienta in domeniul alimentar, adesea cu certificat de transator/macelar, dar si candidati la nivel entry-level.

Un macelar castiga in medie 2.500 de lei.

Foto: macelar, Shutterstock


Tamplar

Meseriasii in tamplarie sunt foarte cautati pe piata locala, doar pe site-urile de recrutare fiind disponibile in orice moment zeci de joburi. Cei mai cautati sunt specialistii in lucrul cu PAL-ul.

In unele cazuri, se cere ca tamplarii sa aiba si cunostinte PC.

Angajatorii promit un loc de munca stabil, cu program de opt ore, cu scule performante si tehnica de nivel inalt.

Salariul, unui tamplar se ridica la 1.500 - 2.500 lei, chiar si 3.000 lei, pentru cei cu experienta si talent, potrivit datelor APT.

Sursa foto: tamplat, Shutterstock


Brutar

Meseria de brutar este una la mare cautare in prezent, angajatorii fiind cu ochii in general dupa candidatii cu cel putin un an de zile experienta in aceasta pozitie.

Intre cerinte, pe langa cunostintele in domeniul alimentar, companiile se uita si dupa oameni cu atitudini de leader.

Brutarii castiga in medie 1.000 de lei.

Foto: brutar, Shutterstock


Lacatus

Companiile din piata au deschise o multime de posturi de lacatusi, si se uita in general dupa persoane cu calificare. Se cauta in special oameni cu experienta in domeniu, cunostinte de desen tehnic si conditie fizica buna.

Meseria de lacatus este remunerata cu 2.000 - 3.000 lei lunar.

Foto: lacatus, Shutterstock


Dulgher

Si meseria de dulgher se afla in randul meseriilor cu traditiile din Romania care sunt cautate la momentul actual de catre angajatori.

Salarii in aceasta functie variaza intre 2.000 si 2.500 de lei lunar.

Foto: dulgher, Shuterstock


Macaragiu

Se cauta persoane care sa manipuleze macaraua in vederea ridicarii greutatilor prin folosirea diverselor carlige, franghii, lanturi speciale pentru ridicarea si manipularea incarcaturilor catre alte destinatii dorite - asa suna un de angajare pentru aceasta pozitie.

Macaragii castiga in medie 3.000 lei pe luna.

Foto: macara, Shutterstock




Citeste si