Alexandru Lazar, avocat roman cunoscut la nivel international, este incepand de la jumatatea lunii septembrie noul partener in cadrul firmei de avocatura IntLaw Lawyers and Consultants, din Spania.

Alexandru Lazar va coordona dezvoltarea departamentelor de Corporate Compliance si pe cel al Relatiilor cu Europa Centrala si de Est. Astfel, el si IntLaw se vor implica activ in imbunatatirea si extinderea relatiilor economice bilaterale romano-spaniole.

“Parteneriatul dintre oamenii de afaceri din Romania si cei din Spania a continuat sa se consolideze in ultimii ani de zile, in ciuda crizei financiare, investitiile facute de mediul de business spaniol pe piata romaneasca ajungand la un nivel aproape dublu in comparatie cu pragul stabilit inaintea problemelor financiare internationale din anul 2008”, a declarat acesta.

Unul dintre obiectivele principale pe termen scurt este realizarea de parteneriate strategice punctuale cu case de avocatura din Romania. Acest tip de parteneriat ar ajuta la dezvoltarea unei retele internationale ce nu ar putea decat sa aduca un plus de valoare pentru clienti si de experienta relatiilor economice bilaterale romano-spaniole.

„Aceste parteneriate de tip best friends vor reprezenta pasi importanti pentru realizarea unui obiectiv pe termen indelung si anume eventuala deschidere a unei filiale proprii IntLaw in Romania. Proiectul este unul pe termen lung si se doreste a fi unul sustenabil, profesionist si inovator, ce isi propune o prezenta permanenta pe piata romaneasca”, a aratat Lazar.

Alexandru George Lazar este avocat si doctorand in domeniul institutiilor microfinanciare, microcreditare si responsabilitate sociala corporativa (RSC). El este licentiat Magna cum Laude in 13 domenii in Drept la Universitatea Granada din Spania, masterat Magna cum Laude in Drept International, Comert Exterior si Relatii internationale la ISDE Barcelona. Fost colaborator al caselor de avocatura Baker & McKenzie sau Ramon y Cajal Abogados, este de asemenea autorul unor articole in reviste de specialitate din Romania (ex. Revista de Drept Comercial) si din Spania (Revista Iuris, Arayadi Cuademos de la Catedra Garrigues, Mond Juridic ICAB etc.), dar si co-autor al manualului de Drept International „International Joint Ventures”.

In prezent, pe langa functia in cadrul IntLaw, Alexandru Lazar este membru activ al Fundatiei CAESAR, participa la redactarea unei carti juridice la nivel national in Spania, coordonand traducerea Codului Civil Roman in limba spaniola. De asemenea, este membru al grupului de lucru pentru modificari legislative in domeniul executiilor ipotecare din cadrul comisiei legislative a Baroului din Barcelona (ICAB). Tot in cadrul ICAB, Alexandru preda o serie de cursuri de formare pentru viitori avocati. Activitatea sa profesionala include totodata si o importanta componenta de cercetare in cadrul ESADE acolo unde Alexandru Lazar face parte din grupul ce se ocupa de cercetarea in microfinantare.

IntLaw este o firma de avocatura specializata in consultanta in Business Law si Drept International. Echipa IntLaw este formata din avocati internationali de top. Acest lucru faciliteaza utilizarea unei perspective globale si folosirea unor resurse ce se pot plia extrem de usor pe nevoile clientilor indiferent de natura acestora.

Sursa foto: avocat, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri