La interviurile de angajare recrutori urmaresc in general sa afle aceleasi informatii, de la experienta in munca, la salariul asteptat si unde se vede in cariera candidatul peste un numar de ani, iar acestia din urma rar sunt surprinsi cu o intrebare iesita din tipare. Dana Becheru, cofondator F64, vrea sa afle de la candidati zodia in care sunt nascuti.

Ea a explicat ca ia parte destul de rar la interviurile de angajare pentru retailerul de produse foto si video, insa atunci cand o face ii intreaba pe candidati semnul zodiacal in care sunt nascuti.

"Eu nu particip la foarte multe interviuri, doar foarte rar o fac, insa obisnuiesc sa intreb candidatii in ce zodie sunt nascuti. Asta deoarece am constatat ca zodiile de foc sunt mai active, cele de apa sunt mai introvertite, mai linistite", a precizat Dana Becheru intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Consider ca avand aceasta informatie, iti poti face cat de cat o idee despre omul din fata ta.

Ea a explicat ca intrebarea este adresata mai mult din curiozitate si nu influenteaza decizia de angajare.

F64 Studio este o companie fondata in 2001 de catre Marian Alecsiu si Daniela Becheru, aceasta fiind detinuta in proportii egale de cei doi antreprenori. Retailerul are 130 de angajati, dintre care 50 de persoane lucreaza in magazinul din apropiere de Piata Unirii din Capitala. Unitatea are 1.300 de metri patrati si este printre cele mai mari magazine foto-video din Sud-Estul Europei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri