22 Octombrie 2015

Sebastian Burduja ne preda lectia implicarii, invatata in SUA



Sebastian Burduja abia a implinit 30 de ani, dar are un CV plin. A facut studii la Stanford si Harvard, stagii la ONU in Geneva si National Endowment for Democracy (NED) in Washington DC si a lucrat in ultimii trei ani la Banca Mondiala. In paralel, a co-fondat Liga Studentilor Romani din Strainatate si Fundatia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) si a publicat o carte despre democratie si anticoruptie in Romania postcomunista.

Dupa 11 ani in America, Sebastian Burduja se intoarce in Romania la inceputul anului 2016, definitiv, pentru a se implica total in conducerea fundatiei C.A.E.S.A.R. si a pune umarul la schimbarea mediului public. Cum vrea sa faca asta, aflati intr-un interviu pe care l-a acordat in exclusivitate pentru Revista Cariere.

Cand ne-­am intalnit, cu cateva ore inaintea lansarii publice a initiativei legislative „i74” a fundatiei, Sebastian Burduja tocmai se intorsese de la Piatra Neamt, orasul copilariei sale. Desi inca lucreaza pentru institutia financiara internationala si locuieste in Statele Unite, ultimele doua saptamani le-­a petrecut in intalniri cu autoritati locale din mai multe judete ale Romaniei, carora le-­a explicat ce oportunitati de finantare prin fonduri europene sau publice au. „Asta a fost visul meu: sa lucrez in Statele Unite, dar pentru Romania", spune tanarul.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.



Citeste si