9 Noiembrie 2015

Ce schimbari ar aduce legiferarea muncii la distanta in Romania



In contextul in care tot mai multe companii le ofera posibilitatea angajatilor de a lucra de acasa, fie chiar si o zi pe luna, propunerea ca munca de la distanta sa fie legiferata in Romania nu mai este o utopie. Cu toate ca a trecut doar de Senat, aceasta modificare propusa in Codul Muncii da nastere unor intrebari privind modul de organizare al teleworkingului din punct de vedere juridic, cat si al drepturilor si indatoririlor angajatilor si angajatorilor. Avocatul Catalina Lazar, Senior Associate in cadrul ONV LAW, aduce lamuriri asupra tuturor acestor aspecte, intr-un material exclusiv Cariere.

La nivel global, 60% dintre angajati ar renunta la jobul actual daca o noua slujba le-ar permite, pentru acelasi salariu, sa lucreze de acasa (telemunca), arata studiul PGi Global Telework Survey dat publicitatii in 2015. In plus, 79% dintre cei intervievati au declarat ca lucreaza deja de acasa cel putin o zi pe saptamana (part-time) iar principalele motive invocate de respondenti sunt, in ordinea importantei: eliminarea timpului petrecut in trafic spre/de la birou, echilibrul mai bun intre viata profesionala si cea privata si cresterea productivitatii.

Daca adaugam si scaderea cheltuielilor administrative – chiria birourilor, utilitati, consumabile, faptul ca peste 88% dintre respondenti considera ca superiorul lor reuseste sa managerieze bine astfel de relatii de munca, sporirea increderii angajat-angajator si implicit fidelizarea angajatilor, ne dam seama rapid ca telemunca aduce beneficii concrete ambelor parti.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.



Citeste si