Sebastian Bodu este o figura, am putea spune chiar emblematica, a politicii romanesti. S-a lasat de avocatura in favoarea conducerii ANAF-ului. Ulterior, cariera in politica l-a impins catre Parlamentul European, unde a onorat doua mandate. De profesie avocat specializat in Drepturilor Afacerilor, Bodu a vorbit, in exclusivitate pentru Revista CARIERE, despre ce inseamna sa fii om politic, despre ce inseamna pentru Stat si ANAF antreprenorul roman si mai ales despre ONG-ul infiintat pentru apararea anteprenoriatului de abuzurile institutiei pe care chiar el a condus-o candva.

S-a intors la avocatura

Dupa ani buni de viata politica, Sebastian Bodu s-a intors la vechea profesie: avocatura. In paralel este si profesor, apropiind 20 de ani de catedra. Spune ca nu ar mai candida, aceasta optiune fiind pe ultimul loc in planurile pe care le are cu viata profesionala. Daca tot vine vorba de avocatura, Bodu isi aminteste cum, acum mai bine de 10 ani, a reformat „putin” sistemul bancar: „Bancile credeau ca pot scrie orice in contract si ca, odata ce acesta a fost semnat, totul este executabil. Astfel, pe cand eram directorul Directiei Juridice si Compleanta al ING, am redactat conditiile generale de creditare astfel incat sa nu existe, pe cat posibil, clauze abuzive” isi aminteste acesta despre cum a facut, ca practician, bine celor din jur.

Tot in sfera Dreptului, dar de data aceasta in calitate de teoretician, Sebastian Bodu se poate lauda ca a scos de la tipar singurul tratat de Drept Societar scris vreodata in Romania. 1.800 de pagini, insumate in 3 volume.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
[VIDEO] Locul in care politicienii romani se intalnesc cu urangutani
VIDEO Locul in care...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Violeta Alexandru: Sistemul public nu doreşte eficienţă
Setari Cookie-uri