UPB ocupa locul 621 in clasamentul international, fiind urmata de Universitatea Babes-Bolyai (690) si Universitatea din Bucuresti (726). Politehnica a avut astfel cel mai semnificativ trend de crestere in ultimii cinci ani dintre universitatile europene, ocupand locul 1.385 in lume in 2011, 1.091 in 2013 si in prezent locul 621.

Totodata, Universitatea Politehnica a avansat in clasamentul la nivel european de la locul 513 in 2011 la locul 267 in prezent. Clasamentul URAP se bazeaza exclusiv pe datele culese din bazele de date internaționale (Web of Science, Scopus si Google Scholar).

Topul URAP apeleaza atat la indicatori cantitativi (productivitatea stiintifica exprimata prin numarul de articole publicate si impactul cercetarilor stiintifice prin numarul de citari), dar si la indicatori calitativi ce redau impactul cercetarilor stiințifice in comunitatea internaționala precum si colaborarile stiintifice de nivel international exprimate prin articolele publicate in colaborare cu autori din strainatate.

Sursa foto: Rawpixel.com/Shutterstock.com