×
Citește și
Temperatura normala a corpului

Dinastia Alecu, dupa McDonald's

Afacerile de familie din Romania traiesc in momentul de fata cea mai importanta etapa din ’89 - primul schimb de generatii. Studii in strainatate, MBA-uri, incercari de antreprenoriat, toate se regasesc in diverse variante in CV-urile celor care au preluat sau se pregatesc sa preia marile companii din mainile parintilor lor. Vor avea acesti copii, nascuti sub semnul abundentei, determinarea si angajamentul necesare pentru a duce mai departe aceste afaceri (unele adevarate imperii) de familie?!

Marian Alecu, fost Country Manager McDonalds Romania, in prezent antreprenor, spune ca se ocupa din ce in ce mai putin de afacerile familiei, transferul catre fiul sau facandu-se treptat , conform revista CARIERE.

„Deja eu ma ocup mai putin decat el, daca pot spune asa. Noi avem o firma prin care oferim consultanta atat in domeniul restaurantelor dar si investitorilor straini, care vor sa vina in Romania. Lucram cot la cot, eu si fiul meu, si ca o paranteza, nu noi cautam clientii, pana acum clientii, slava Domnului, ne-au cautat pe noi. In consultanta colaboram foarte bine. Eu stiu unele, Andrei stie altele, cred ca amandoi avem cunostinte foarte bune despre piata din Romania, despre cadrul investitional si lucram impreuna, iar sa iti raspund totusi la intrebare, fara sa ocolesc raspunsul, transferul are loc frumos, lin, continuu. Eu sunt la o varsta, vreau sa mai stau si degeaba, mai plec in concedii, el e la varsta cand trebuie sa traga tare.”

Andrei Alecu crede ca preluarea afacerilor de familie „inseamna cursul firesc al vietii".

Citeste mai multe in revista CARIERE.

Sursa foto: Tsyhun / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Cariere »Setari Cookie-uri