Producatorul auto Dacia continua parteneriatul cu Liceul Tehnologic Constructii Masini Mioveni (LTCMM) pentru sustinerea invatamantului profesional si ia sase elevi in practica pentru meseria de sudori pe platforma de la Mioveni. Tinerii vor avea prioritate la angajare in cadrul companiei.

Incepand din 2014, elevii a doua clase ale liceului din Mioveni s-au specializat in meseria de sculer matriter, de-a lungul stagiilor realizate pe platforma industriala de la Mioveni.

In perioada scolara 2015 – 2018, alti sase elevi, in clasa a IX-a, ai liceului, vor parcurge etape de stagiu la uzinele Dacia de la Mioveni, precum si vizite pe platforma industriala.

In baza contractului de stagiu, acestia vor beneficia de burse lunare in valoare de 200 de lei, acordate pe criterii de performanta. In plus, Dacia le asigura transportul, pranzul, precum si echipamentul de protectie necesar in departamentele de fabricatie unde se vor desfasura stagiile.

"Am inceput parteneriatul cu Liceul Tehnologic Constructii Masini Mioveni in 2014, cu specializarea de sculer-matriter. Acum sustinem o a doua specializare, aceea de sudor. Incercam, impreuna cu liceul si comunitatea locala, sa adaptam profilul si programa scolara la nevoile pietei muncii. Cei 48 de absolventi ai acestor clase vor avea prioritate la angajare, in functie de nevoile companiei. Ne bucuram ca de anul acesta ni s-au alaturat si alte companii, furnizori ai nostri, care au inteles necesitatea demersului pentru intreaga industrie”, a declarat Nicolas Maure, presedinte director general Dacia si director general Grup Renault Romania.

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are o capacitate totala de productie : 350.000 de vehicule/an si 7.600 salariati. Aisi sunt produse modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster si Renault Symbol, iar 93% din productie este exportata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri