Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Kaufland Romania vor demara o serie de proiecte dedicate comunitatii de studenti romani din diaspora, care isi propun, printre altele, incurajarea si facilitarea intoarcerii in tara a celor mai buni studenti romani din diaspora.

Una dintre primele idei de proiect lansata de LSRS, aceea de a crea un fond de burse, acordate pe baza meritelor academice, pentru elevii si studentii romani ce isi doresc sa studieze la cele mai renumite universitati ale lumii va fi finanatata cu sprijinul retailerului.

Astfel, impreuna cu Kaufland Romania, proiectul isi propune sa ofere prima runda de burse de studiu, tinerilor talentati in anul 2016. Proiectul are ca obiectiv finantarea studiilor in strainatate unor tineri de exceptie, cu conditia reintoarcerii in Romania dupa terminarea acestora si angajarea in cadrul companiilor si institutiilor finantatoare. Acest proiect urmeaza modelul de succes al unor proiecte asemanatoare derulate de catre mediile privat si public din tarile dezvoltate.

„Consideram ca acest lucru se poate realiza prin sustinerea activa a accesului larg la educatie de calitate, iar Liga Studentilor Romani din Strainatate, prin experienta lor in lucrul cu tinerii si prin programele pentru sustinerea celor care aleg sa studieze in strainatate, este partenerul potrivit in aceasta directie. Pentru ca valorile noastre se intrepatrund, impreuna ne propunem sa incurajam excelenta in educatie si tanara generatie sa se intoarca acasa. Ne dorim sa ne implicam activ in societatea civila romaneasca, iar colaborarea cu LSRS vizeaza aceasta directie. Vom dezvolta o serie de programe dedicate familiarizarii tinerilor cu oportunitatile disponibile in cadrul Kaufland Romania si ne propunem sa finantam burse de studii in strainatate pentru studentii romani.” sustin reprezentantii companiei.

Facilitarea reintoarcerii in Romania

LSRS sprijina si incurajeaza reorientarea absolventilor romani de peste hotare catre tara. dezvoltare in mediul privat ce vor aduce plus valoare proiectelor LSRS deja existente, precum Hai Acasa!, BCCSE sau SMART Internships.

Citeste si:
Kaufland deschide un nou magazin în Constanța și angajează peste...
Kaufland deschide un nou...

„Suntem extrem de bucurosi ca mediul privat din Romania incepe sa-si deschida portile pentru proiecte cu impact asupra societatii civile din Romania. Parteneriatul dintre LSRS si Kaufland Romania este un prim pas, unul fundamental, in crearea unui mediu in care actori din mediul public, privat si ONG isi unesc fortele pentru un scop comun si nobil. Ne identificam intr-adevar cu valorile noilor nostri parteneri de la Kaufland Romania si speram ca aceasta colaborare va creste impactul proiectelor LSRS in toate directiile de actiune ale noastre. Salutam deschiderea si profesionalismul Kaufland Romania si speram ca acesta sa fie doar inceputul. Tinerii romani din tara si din strainatate au nevoie de un astfel de sprijin”, a declarat Ruxandra Popescu, vice-presedinte LSRS pentru relatii externe.

LSRS are ca principal obiectiv apararea si promovarea drepturilor si intereselor academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si sprijinirea contributiei lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine in 7 tari: Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania. Kaufland este prezent in Romania de 10 ani cu un numar de 107 magazine deschise. Cu peste 15.000 de angajati, Kaufland Romania se afla in topul celor mai doriti angajatori din Romania.

Citeste si:
Intrebarea care ar trebui sa stea la baza unui nou model de tara
Intrebarea care ar trebui sa...
Sursa foto: zimmytws, Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri