Voluntariatul - de la provocare la invatare si cunoastere

Voluntariatul cu siguranta iti schimba modul de a gandi si actiona, iti ofera incredere in tine si te face sa reactionezi sau sa te adaptezi mai usor la situatii, sa spunem, neprevazute. Pe langa faptul ca acest lucru este confirmat de numeroase studii, Sorina Vilcu, o tanara de 24 de ani, a povestit in exclusivitate despre experienta sa de voluntariat in Spania prin programul Erasmus , conform revista Cariere


1. Cine este Sorina?

Sunt o tanara de 24 de ani din Calafat, Dolj. Locuiesc de 5 ani in Bucuresti, iar in timpul liber merg la proiectii de film, conferinte pe tema antreprenoriatului, evenimente muzicale, ma plimb cu bicicleta, rolele sau trotineta ori merg in ceainarii. Imi place sa calatoresc si mai nou, sa fac voluntariat.


2. Ce facultate ai terminat si cum a pornit aventura in voluntariat?

Dupa terminarea facultatii de Management Economic, am urmat un master in Managementul Afacerilor Mici si Mijlocii, ambele la ASE. Inca nu am dat dizertatia, dar o voi face anul acesta.Aventura de voluntariat a inceput tot in apropierea ASE-ului, cand am cunoscut 4 voluntare (2 spaniole si 2 poloneze), din intamplare, pe strada. Le-am recomandat un local unde sa ia pranzul, am facut schimb de numare de telefon si am descoperit ca fac un stagiu Serviciul European de Voluntariat (EVS) in cadrul Asociatiei Young Initiative. Ulterior, am participat la intalnirile pentru invatarea si practicarea limbii spaniole, activitate organizata de catre cele 2 voluntare spaniole, si asa am putut afla despre proiectul in care am participat.

Citeste articolul integral pe revista Cariere.

Citeste si:
Opt soluții pentru angajații care și-au pierdut jobul pe timp de criză
Pași pentru revenirea la...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...
Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri