Un profesor de la Harvard ii sfatuieste pe oamenii timizi cum sa se comporte la interviuri

Amy Cuddy, psiholog si profesor la Harvard Business School, ii sfatuieste pe cei care sunt timizi si merg la un interviu, fie de admitere la facultate, fie de angajare, sa vorbeasca rar si sa ia pauze.

Aceasta strategie are doua rezultate, in primul rand candidatul va da impresia ca este mai puternic, iar in al doilea rand va arata ca ofera atentia necesara interactiunii cu interlocutorul sau, scrie Business Insider.

Astfel, candidatii isi pot exprima potentialul maxim.

Cuddy a adaugat ca multi oameni se tem de pauze deoarece simt ca in acele momente pot fi „atacati de ceilalti”.

Observ ca la interviuri oamenii timizi se grabesc sa ofere raspusurile. Se tem sa adreseze intrebari. Cu siguranta, nu fac pauze. Acestia isi trunchiaza raspunsurile”, a spus Amy Cuddy.

Citeste si:
Psiholog: Angajații vor da randament mai mic și se vor concentra...
Gáspár György, psiholog:...

Ea a explicat ca atunci cand o persoana isi ia un timp de gandire inainte de a raspunde unei intrebari da astfel dovada ca isi ia in serios interlocutorul.

„Cand cineva iti adreseaza o intrebare, trebuie sa stii ca acea persoana chiar isi doreste sa primeasca un raspuns gandit. Asadar, nu te teme sa iei o pauza inainte de a raspunde. Reflecta, nu te grabi sa raspunzi”, a aratat Cuddy.

De asemenea, pauzele sunt binevenite si dupa raspuns, astfel incat interlocutorul sa aiba timp sa proceseze informatiile.

Citeste si:
Top 10 carti pentru antreprenorii aflati la inceput de drum
Topul celor mai bune zece...
Sursa foto: robuart, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri