25 Februarie 2016

Ingredientul cheie al unui Chef de succes



Se iau pasiunea si inspiratia si se amesteca cu rabdarea. Din belsug. Se adauga autodisciplina si spirit organizatoric. Se asezoneaza cu ambitie si calm si se obtine reteta unui bucatar Chef de succes. Reteta unei profesii pentru care managementul este sarea, iar leadership-ul - piperul. Am stat de vorba cu Mariana Nicula, Sous-Chef in restaurantul unui important hotel din Bucuresti, despre „bucataria” profesiei sale.

Mariana Nicula a intrat pentru prima oara in bucatarie in scoala generala, la indrumarea mamei ei. Aceasta a invatat-o tainele cofetariei, oferindu-i un start „dulce” in ceea ce avea sa ii devina, ulterior, nu doar profesie ci si un stil de viata, conform Revista Cariere.

Ulterior, Nicula a urmat un liceu cu o specializare ce a disparut intre timp: bucatar-ospatar-cofetar. Acestei pregatiri i-a adaugat si alte cursuri, in cadrul facultatii de Management si Marketing in Alimentatie Publica si Turism. „In viata, cu cat stii mai multe, cu atat iti este mai bine”, afirma femeia care a deprins secretele gatitului de la renumitii bucatari francezi, precum: Jean-Luc Bagueneau si Francoise Tassaux, dar si de la nimeni altul decat Martin White, un bucatar-legenda, de asemeni unul dintre primii expati veniti in Romania cu aceasta profesie

Citit articolul integral pe Revista Cariere.



Citeste si