Industria care a anuntat in ultimii ani cele mai spectaculoase cifre privind salariile si angajarile nu se opreste, iar in acest an specialistii din IT vor avea parte din nou de mariri ale remuneratiilor, chiar daca usor temperate fata de perioada anterioare. Valoarea medie a procentelor de cresteri salariale bugetate pentru 2016 este de 6%, usor mai mica fata de valoarea de anul trecut, de 7%, se arata intr-un studiu.

La nivel regional, se arata in studiul realizat de Consulteam, in afara de Bucuresti si Cluj-Napoca, a crescut numarul companiilor de IT&C si in alte orase, precum Timisoara, Brasov, Galati, Craiova, Targu Mures.

Desi salariile inca difera mult in Bucuresti fata de orasele din provincie, tendinta este de a se miscora aceasta diferenta. De exemplu, pentru o pozititie de iOS Developer, salariul mediu in Bucuresti este cu 9% mai mare decat salariul din celelalte orase din restul tarii.

In urma analizei datelor salariale din Bucuresti, dintre posturile de programatori, pozitia de Java Developer este remunerata cel mai bine, cu un salariu net lunar intre 1.300 – 1.750 euro, cu valori chiar mai mari in functie de senioritate. Studiul include date salariale ale dezvoltatorilor de limbaje de programare precum Java, .Net, C++, PHP, IOS si multe altele.

"Piata de IT este in mare efervescenta in ultimii ani, iar Romania este un centru de dezvoltare si o piata inca foarte interesanta pentru investitorii in acest domeniu. Pachetele salariale si tot ceea ce inseamna metode de motivare si atragere a candidatilor din IT sunt complexe, si avanseaza cu o viteza comparabila cu cea a tehnologiilor – facand viata specialistilor in resurse umane cel putin provocatoare. Nevoia de informatii clare, corecte, relevante cat si statistic valide este una extrem de presanta pentru acest tip de business, aceasta fiind si motivatia dezvoltarii acestui survey", a declarat Oana Botolan Datki, SEE managing partner, Consulteam.

Studiul din acest an a fost realizat prin intermediul raspunsurilor primite de la 43 de companii cu puncte de lucru in Bucuresti, Cluj si alte orase mari din tara. Rezultatele cuprind informatii salariale detaliate pentru aproximativ 100 de posturi specifice IT&C, impartite in trei regiuni geografice – Bucuresti, Cluj, toata tara.

Grupul de companii Consulteam, a fost fondat in anul 2000. Compania de consultanta pune la dispozitia clientilor servicii de recrutare si selectie, consultanta in politicile de compensatii si beneficii, management al performantei, evaluare si administrare a personalului, precum si programe de training. Consulteam este si partener exclusiv TACK International Romania si Republica Moldova.

Sursa foto: dencg, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri