Cel mai tanar miliardar al lumii nu este nici un produs al Sillicon Valley, nici star la Hollywood. Este o tanara de 19 ani din Norvegia, pasionata de echitatie, care are o avere de 1,2 miliarde de dolari, potrivit topului pe anul 2016 al revistei americane Forbes.

Alexandra Andresen este dresor de calarie, a urmat cursurile unei scoli din Marea Britanie si sta in Germania, unde participa la concursuri profesioniste de echitatie. Din 1.810 persoane aflate pe lista, Alexandra Andresen se claseaza pe pozitia 1.476, conform Adevarul Financiar.

La 11 ani, a petrecut un an la scoala Forres Sandle Manor din orasul Fordingbridge, Marea Britanie, alaturi de sora ei, Katharina. Aceasta are acum 20 de ani si este a doua cea mai tanara miliardara a planetei, dupa sora sa. Mai mult, al treilea tanar miliardar al lumii este tot din Norvegia: Gustav Magnar Witzoe are 22 de ani.

A mostenit o parte dintr-un imperiu financiar

Cum si-a facut Alexandra Andresen averea? Simplu: nu a facut-o ea. In cultura scandinava, averile sunt transmise copiilor la varste mult mai mici decat in alte state.

Cititi articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Topul celor care au castigat cei mai multi bani in ultimul deceniu
Setari Cookie-uri