Nu este manager, insa stie tot ce face seful sau la locul de munca, iar una dintre principalele sale indatoriri este sa ii organizeze agenda. Este vorba despre functia de asistent manager, pe care o poate practica orice absolvent de Bacalaureat, ca prim job si remunerata ca atare. Insa un cetatean de origine americana a reusit sa obtina un salariu colosal, de aproape 30.000 de euro pe luna, pe aceasta pozitie in Romania, potrivit datelor furnizate wall-street.ro de Inspectia Muncii.

Astfel, potrivit datelor oficiale, un ocupant al pozitiei de asistent manager, venit din Statele Unite ale Americii sa lucreze in Romania, a incasat anul trecut un salariu brut 157.717 lei pe luna, adica un net de 123.351 lei (27.800 euro).

In piata, functia de asistent manager este remunerata in medie cu 400 de euro.

"Pentru functia de asistent manager, potrivit COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania - n. red), candidatii trebuie sa fie doar absolventi de liceu, insa, in practica, angajatorii cauta absolventi de facultate. Este o functie pentru inceput de drum in cariera, remunerata cu 400-500 de euro pe luna. Doar vorbitorii de limbi straine nordice castiga mai bine, pana la 800 de euro, pe aceasta pozitie", a declarat pentru wall-street.ro Adela Marin, director general in cadrul companiei Complete Training.

Salariul de aproape 30.000 de euro pentru aceasta functie mi se pare incredibil, nu am intalnit. Teoretic, la astfel de sume nu ajung nici oameni cu functii mai inalte

Potrivit fisei postului, intre atributiile functiei de asistent manager se numara:

  • coordonarea contactelor de afaceri;
  • corespondenta cu partenerii de afaceri ai organizatiei;
  • comunicarea interpersonala cu persoanele implicate in realizarea contractelor;
  • gestionarea informatiilor obtinute in desfasurarea activitatii proprii si a personalului subordonat;
  • analiza informatiilor semnificative obtinute in desfasurarea activitatii proprii si a personalului subordonat
  • administrarea documentatiei;

Citeste si Topul celor mai mari salarii ale expatilor din Romania: americanii conduc detasat clasamentul

Sursa foto: goodluz, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri