WU Executive Academy, parte a Vienna University of Ecomonics and Business, are pe piata din Romania de 10 ani programul Executive MBA.

In cei 10 ani, 230 de cursanti au absolvit programul, iar domeniile predominante din care acestia provin sunt industria de finante/banci/asigurari (35%), IT&Telecomunicatii (15%) si FMCG, retail si industria manufacturiera (7% fiecare).

"In urma terminarii programului, aproximativ 60% din absolventi au beneficiat de cresteri salariale de pana la 50% sau chiar dublari de salariu (7%). De asemenea, peste 30% au avansat in cariera, peste 35% si-au schimbat locul de munca, iar 10% dintre acestia si-au lansat propria afacere", se arata intr-un comunicat al companiei.

Cifrele cheie ale pietei din Romania

Managerii romani investesc anual 3-3,5 milioane de euro in programe de Master of Business Administration (MBA) sau Executive MBA, in conditiile in care in medie 200 de persoane absolva anual aceste cursuri, potrivit datelor WU.

In Romania sunt in jur de 5.000- 5.500 de absolventi cu diplome de MBA si Executive MBA.

Citeste si:

WU Executive Academy organizeaza din 2006 in Bucuresti programul de Executive MBA. Programul costa 35.000 de euro si a fost urmat pana in prezent de 230 de persoane.

Desfasurat in regim part-time, pe parcursul a 14 luni, programul EMBA Bucharest din cadrul WU include 14 module. Acesta are o structura speciala a cursurilor, axata in proportie de peste 80% pe studiile de caz internationale, aplicate pe situatiile actuale ale companiilor.

WU Executive Academy este parte a Vienna University of Economics and Business (WU), cea mai mare universitate de business din Europa. In fiecare an, pana la 750 de studenti absolventi si aproximativ 1.200 de manageri, experti din peste 75 de tari, studiaza in cadrul programelor de Executive MBA. In prezent, programele si rezidentiatele se desfasoara in peste 15 de tari de pe trei continente.

Sursa foto: Radu Bercan, Shutterstock