Astfel, 3.098 de persoane vor putea participa la cursurile gratuite organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in luna mai 2016.

Inscrierile inca au loc, iar candidatii trebuie sa isi depuna cererile la agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domiciliul sau resedinta, insotite de acte de identitate, diplome de studiu si, unde este cazul, de adeverinta de la fostul angajator.

Programele de formare profesionala cu cele mai multe locuri disponibile vizeaza calificari precum: ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie (243), agent de securitate (240), inspector (referent) resurse umane (234), lucrator in comert (151), bucatar (148), operator introducere, validare si prelucrare date (116), frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (115), comunicare in limba engleza (98), instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze (92), contabil (91).

Citeste si:

Cei mai multi participanti se preconizeaza in judetele Brasov (224 persoane), Bihor (210 persoane), Mures (125 persoane), Dambovita (112 persoane) si Bistrita Nasaud (112 persoane).

Pentru detalii, cei interesati se pot adresa agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domicliul sau resedinta sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro la sectiunea Formare profesionala.

Sursa foto: Rawpixel.com, Shutterstock