Aventuri in lumea afacerilor de John Brooks este o fabuloasa colectie de povesti de succes sau, dimpotriva, povesti ale unor esecuri, insa toate devenite aproape... clasice. Cea mai recenta are aproape 50 de ani, lucru care ar putea sa le puna intr-o oarecare lumina anacronica daca nu le citim in contextul cultural si istoric adecvat si daca nu istoria este ceea ce cautam in carte, conform CARIERE.

Altfel e fictiune. Nu pentru ca Brooks ar fi scris fictiune, ci pentru ca, cel putin pentru cititorul roman, aceste povesti asta inseamna. Si trebuie interpretate astfel. Intr-adevar, din perspectiva lui Brooks cartea este o relatare epica si plina de ritm, presarata cu umor, a unor povesti adevarate din realitatea economiei americane de dupa razboi. Insa realitatile noastre de astazi sunt foarte diferite de realitatile de atunci, nu exista decat vagi similaritati si, cu siguranta, nu vor exista pe viitor mai multe.

Am vazut asta de cand am deschis cartea si am nimerit, in primul capitol, in mijlocul crizei bursiere din 1962. Si da, bursa noastra are lucruri in comun cu bursa americana. Denumirea de BURSA. Si niste reglementari. Cam atat...

De la noi din saormerie citim despre zei. Am inchis aparatu’ care invartea ce a mai ramas din pui si, pana la 5:30 dimineata, cand vine primul client flamand, citim si visam la ce am fi putut sa fim daca ne nasteam in alta parte. Daca o mai combinam si cu o carte motivationala, atunci, pana la prima confruntare cu realitatea, vom zambi tamp si ne vom uita cu ochii usor stralucitori in gol, ca la prima indragosteala a adolescentei.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Kidsada Manchinda / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Renault vrea ca noul CEO sa fie Luca de Meo, actualul sef de la Seat