Irina este din Suceava, a studiat Jurnalismul in Cluj si in Franta si a facut un master in Publicitate in Bucuresti. Acum locuieste in Capitala si, de cateva luni, scrie articole pe teme ecologice intr-o revista de mediu.

In urma cu doi ani, ea a inceput sa realizeze obiecte perfect functionale din deseurile pe care le avea. Asa a aparut in sufrageria ei o lustra din sticle de vin si bere. A facut si pahare din partea de jos a sticlelor, pe care le taia. Mai tarziu a confectionat coliere din hartie. Era atat de determinata sa continue demersul, incat si-a comandat o ustensila din SUA cu ajutorul careia sa taie sticla. Ustensila avea un diamant care facea operatiunea de taiere, apoi printr-un soc termic, rece–cald, sticla se crapa usor.

S-a gandit sa dezvolte experienta intr-o afacere, insa nu avea idee ce presupune asta, asa ca s-a gandit sa urmeze niste cursuri de formare. „Am dat peste un program de la Impact Hub, Social Impact Award la care am participat cu un prieten, student la un master. Am scris o scrisoare de intentie, apoi am dat interviul care a constat intr-o idee de afacere prin upcycling cu ambalaje, care nu a fost acceptata. Nu am luat interviul”, isi aminteste Irina.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: SunCity / Shutterstock