Cel mai probabil, compania pentru care lucrezi nu te plateste ca sa dormi. Exista insa o companie, Aetna, furnizor de asigurari de sanatate, care asta face, isi plateste angajatii sa doarma bine.

Astfel, daca angajatii demonstreaza ca dorm cel putin sapte ore pe noapte timp de 20 de nopti la rand, folosind un dispozitiv de tipul FitBit, pot sa castige pana la 25 dolari pe noapte. Prin intermediul acestui program angajatii companiei pot castiga pana la 500 de dolari pe an, un premiu bun pentru un obicei care isi aduce aportul, in primul rand, asupra sanatatii angajatilor, scrie Business Insider.

CEO-ul companiei, Mark Bertolini, a implementat acest program anul trecut, din dorinta de a-i ajuta pe angajati sa se concentreze mai bine si sa isi creasca productivitatea la locul de munca.

Institutiile de specialitate recomanda ca adultii sa doarma pe timpul noptii cel putin sapte ore, insa, in realitate, nu multa lume reuseste sa faca acest lucru. Un raport prezentant de McKinsey & Company Insights arata ca 43% dintre cei aproximativ 200 de lideri analizati recunosc ca nu se odihnesc suficient in patru nopti pe saptamana.

Citeste si:
Care este salariul unui postas roman
Peste 11.000 de romani sunt...
Sursa foto: Billion Photos, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sute de locuri de munca peste granite: ce cauta angajatorii europeni