Nomenclatorul de meserii din Romania ar trebui sa fie actualizat in concordanta cu noile realitati ale pietei muncii. Gratie lipsei timpului, cu care oamenii de cariera se confrunta, maruntisurile precum plata facturilor sau realizarea de cumparaturi devin o corvoada atunci cand, pe „to-do list” mai sunt si altele de facut. Au insa un ajutor: numarul celor care pot sa le faca cumparaturile, sa le plateasca facturile, plimbe animalul de companie si... sa le faca viata mai usoara a crescut considerabil, conform Revistei CARIERE.

Din pacate, cererea nu este la fel de mare precum oferta, semn ca romanului inca ii place sa isi piarda si putinul timp ramas la coada.

Statul la coada poate fi o corvoada pentru profesionistii al caror timp este valorificat pana la ultima secunda. Exista insa alternative: oameni care fie au nevoie de lucru si nu au alte alternative, sau studenti care vor sa monetizeze cele cateva ore in drum spre sau de la facultate. Italienii au meseria de „codista”, gratie unei idei a lui Giovanni Cafaro, care a transformat-o in afacere. Contra unui onorariu de 10 euro pe ora, dl. Cafaro sta in locul tau la coada.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Citeste si:
Romanii, dispusi sa o ia de la zero in cariera, fortati de tehnologie
Studiu: Doi din trei romani...
Sursa foto: wavebreakmedia / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Al doilea job la romani, sursa de venit sau sansa data unui hobby?