22 Iulie 2016

Cinci intrebari pe care trebuie sa le adresezi la urmatorul interviu de angajare



Exista intrebari pe care trebuie sa le adresezi la un interviu de angajare si altele pe care este mai bine sa le eviti. Este firesc sa pui intrebari din care sa afli lucruri de baza, de interes pentru tine, ca potential angajat, insa prea multe il pot plictisi pe angajator. Iata cateva intrebari care te vor ajuta sa te faci remarcat.

Care este calitatea principala pe care o doriti de la angajati?

Aceasta este o intrebare care solicita un raspuns concis din partea angajatorului. Ofera, in acelasi timp, sansa de a afla ce cauta cu adevarat compania pe care o tintesti si sa iti dai seama in ce masura te potrivesti cu organizatia, sccrie Business Insider.

De exemplu, daca esti o persoana careia ii place sa lucreze in echipa, iar angajatorul se uita dupa o persoana care sa munceasca individual si care isi doreste sa faca acest lucru, atunci este clar ca nu te potrivesti cu cerintele companiei.

Foto: A and N photography, Shutterstock


Cum definiti si masurati succesul in companie?

Angajatorilor le place sa vada ca ai bine stabilite obiective profesionale si sunt impresionati sa te vada implicat in atingerea succesului in cadrul companiei.

Cerandu-le mai multe informatii despre modul in care compania masoara succesul le arati ca au de gand sa fii un model de succes in cadrul organizatiei, daca te vor angaja.

Foto: Roman Motizov, Shuttestock


Care este cultura in companie?

Cultura dintr-o companie este cruciala. Este acel element care ii poate determina pe angajati sa renunte la o companie sau sa ii apropie, asa ca este important sa stii inca de la angajare lucruri din interior. In acelasi timp, angajatorii vor vedea ca intelegi importanta relatiilor de la birou si a culturii companiei.

De asemenea, intreband acest lucru arati ca te intereseaza sa ai o relatie buna cu colegii de munca.

Foto: Racorn, Shutterstock


De ce va place sa lucrati in aceasta companie?

Intreband pe cineva care cunoaste foarte bine compania este cea mai buna modalitate de a afla cum stau lucrurile in organizatie, asa ca merita sa adresezi aceasta intrebare angajatorului.

De asemenea, angajatorul are in acest mod sansa de a vorbi putin despre el insusi, si este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a-ti da seama daca aceea este pozitia pe care o vrei sa te angajezi.

Foto: Minerva Studio, Shutterstock


Cum pot adauga valoare echipei?

In loc sa intrebi "ce asteptari aveti de la mine?" in cadrul interviului de angajare, mai bine transformi intrebarea asa inca sa arati ca te intereseaza evolutia companiei si a potentialei echipe.

Intreaba care este viziunea lor pentru rolul pe care il vei ocupa si arata ulterior cum iti vei insusi acea viziune.

Foto: Pressmaster, Shutterstock




Citeste si