Sorin Lazar, un dambovitean de 43 de ani, a vrut sa fie propriul sef si, totodata sa fie alaturi de familie si de tara sa. Asa ca a decis in urma cu trei ani sa renunte la functia de manager intr-un restaurant din Londra, unde castiga 10.000 de lire sterline pe luna, si s-a intors in comuna natala pentru a dezvolta o afacere cu struti. Spune ca reuseste sa traiasca bine de pe urma pasarilor, iar Anglia este un capitol inchis pentru el.
„Nu mai puteam munci pentru altii. Eram prea departe de familie si de tot ce inseamna Romania. Stiu, a fost o nebunie, dar nu am mai putut sta in Anglia“, spune Sorin Lazar, fost manager al unui restaurant din inima Londrei.

Comenzi de la restaurante

A plecat din Romania in 1997, de la 21 de ani, pentru a se ajuta pe el si pe familia sa. A plecat prima data in Israel, dupa care s-a stabilit in Anglia, unde a avansat profesional pana a devenit manager de restaurant. „Aveam un serviciu foarte bun in centrul Londrei. Castigam intre 7.000 si 10.000 de lire pe luna. La un moment dat, am zis ca nu pot sta sa lucrez tot timpul pentru altii. Era ok, dar imi era greu. Tineam legatura cu familia, cu fratii, cu sotia, dar am zis trebuie sa fac un pas si sa investesc in Romania“, isi aminteste Sorin, cel care a facut marele pas in urma cu trei ani.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Ahmed Hamid / Shutterstock