Elevii romani si-au adjudecat doua medalii la Olimpiada Internationala de Lingvistica

Lotul olimpic al Romaniei si-a adjudecat doua medalii la Olimpiada Internationala de Lingvistica, la care au participat tineri din peste 30 de tari.

Intre premiati se numara Ioana Bouros (Colegiul National „Costache Negri” din Galati), care a cucerit medalia de argint, si colegul sau de echipa,Theodor Cucu (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti), a obtinut medalia de bronz.

Din lotul tarii noastre au mai facut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) si Gabriel-Cosmin Bolbotina (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara). Elevii romani au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

Olimpiada Internationala de Lingvistica, una dintre cele douasprezece competitii internationale de stiinte, este un concurs structurat pe doua niveluri: o proba individuala si o proba pe echipe. Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare lingvistica explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

La editia din acest an (a XIV-a), desfasurata in perioada 25 - 30 iulie, in India (Mysore), au participat peste 150 de concurenti din 31 de tari de pe toate continentele.

Citeste si:
Cluj: 25 de elevi confirmaţi cu COVID-19 şi 12 cadre didactice
Cluj: 25 de elevi confirmaţi...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri