Intre premiati se numara Ioana Bouros (Colegiul National „Costache Negri” din Galati), care a cucerit medalia de argint, si colegul sau de echipa,Theodor Cucu (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti), a obtinut medalia de bronz.

Din lotul tarii noastre au mai facut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) si Gabriel-Cosmin Bolbotina (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara). Elevii romani au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

Olimpiada Internationala de Lingvistica, una dintre cele douasprezece competitii internationale de stiinte, este un concurs structurat pe doua niveluri: o proba individuala si o proba pe echipe. Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare lingvistica explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

La editia din acest an (a XIV-a), desfasurata in perioada 25 - 30 iulie, in India (Mysore), au participat peste 150 de concurenti din 31 de tari de pe toate continentele.