De ce nu te invita nimeni la interviu desi aplici frecvent la joburi

Depui CV-uri, dar nu esti chemat la interviuri? Compania X tocmai a scos un job tentant pe piata. Iti aduci aminte ca ai o fosta cunostinta care lucreaza acolo si te-ar putea ajuta sa transmita CV-ul tau la “cine trebuie”. Cat te-ar putea ajuta aceasta recomandare? Intre timp te-ai gandit sa aplici totusi la job pe platforma de recrutare. Esti al 550-lea candidat. Ce sanse sunt sa fii chemat la interviu? Consultantii in recrutare spun ca daca aplici frecvent pentru joburi si nu esti chemat la interviuri “exista o explicatie” sau mai multe, conform Revistei CARIERE.

“In Romania se intampla frecvent ca acele persoane care doresc o schimbare profesionala sa aplice la job-uri citind doar titlul, fara sa parcurga detaliile despre responsabilitati si cerinte si astfel micsorindu-si sansele de a fi invitate la interviu” spune Veronica Stoica, recruitment Manager in cadrul companiei APT, specializata in resurse umane. Alte motive pentru care o persoana nu va fi invitata la interviu, desi aplica frecvent la job-uri sunt un CV sumar, care NU pune in evidenta expertiza si competentele tehnice sau unul care contine multe greseli gramaticale.

Lipsa competentelor cheie pentru rolul respectiv (de ex. un candidat aplica pentru un post similar intr-o alta companie, dar pentru acel post sunt necesare cunostinte avansate de limba germana pe care candidatul nu le detine). “Candidatul aplica prea tarziu si rolul este deja inchis” mai adauga Veronica Stoica pe lista greselilor frecvente pe care le fac cei aflati in cautarea unui loc de munca. Un alt motiv pentru care nu ai prea mari sanse sa fii chemat la interviuri este schimbarea job-ului prea des.

Citeste articolul integral pe CARIERE

Sursa foto: Bignai / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri