Catalin Francu a lasat Google pentru Dexonline

Ce inseamna „gambit”? Daca n-ai un dictionar la indemana sau daca te grabesti, o cautare pe internet iti va arata definitiile acestei mutari de sah care implica sacrificarea unei piese, la inceputul partidei, pentru castigarea unui avantaj in atac. Aceasta ar fi o definitie care retine ceea ce este comun dintre cele cateva enumerate de Dexonline, proiectul la care Catalin Francu lucreaza de 15 ani, de cand era student la Massachusetts Institute of Technology – MIT, in SUA. Gambitul este unul dintre cuvintele alese de Catalin pentru a-mi spune ce vrea sa faca mai departe cu Dexonline, dar ar putea fi si o metafora a parcursului sau profesional: a sacrificat un loc de munca in San Francisco, la Google, pentru a se dedica propriului demers, pe care il vede mai ales ca pe un proiect de implicare civica, „un proiect de mult timp investit”, conform Revistei CARIERE.

„Cea mai proasta zi la pescuit e mai buna decat cea mai buna zi la munca”, imi raspunde cand il intreb de motivatii. „In ziua in care n-am mai depins de un salariu, am zis: «Drum bun, cale batuta». Nu cu ura, imi placea foarte mult la serviciu, dar si mai mult imi placea sa ma ocup de proiectele mele profesionale.”

Catalin are umor si bunavointa, raspunde repede la e-mailuri, ii plac sahul si muzica si e atent la detalii. Chiar si in discutia pe care o purtam relaxat la o terasa din Floreasca pune argumentele unele sub altele, „numerotate” prin „unu la mana”, „doi la mana” s.a.m.d. Ordine vrea sa puna si in definitiile cuvintelor din limba romana, care acum lasa loc ambiguitatilor.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri