12 August 2016

Bancile nu angajeaza doar absolventi de ASE. Vezi ce alte diplome pot fi acceptate



Alegerea unei cariere este un proces indelungat si nu tocmai simplu. Pe piata muncii este nevoie de oameni din ce in ce mai specializati, iar o alegere facuta gresit, costa. Sunt domenii intre care nu poti oscila cu usurinta, tocmai pentru ca sunt foarte specializate. De exemplu, un absolvent de ASE nu va putea deveni medic de saptamana viitoare, dar invers, un medic sau un absolvent de politehnica care sa lucreze intr-o banca, poate fi ceva firesc. Specialisti HR din domeniul bancar au raspuns provocarii revistei CARIERE de a contura profilul unui tanar care vrea sa lucreze intr-o banca.

Claudiu Cornoiu, Employer Branding Manager in cadrul UniCredit Bank, spune ca are colegi in cadrul bancii care, la momentul angajarii, erau licentiati in matematica, stiinte politice, psihologie si chiar tehnica dentara. „Am cautat sa privim dincolo de profilul academic al celor care doreau sa ne devina colegi si am descoperit oameni cu motivatie si orientare spre dezvoltare personala si profesionala.” Claudiu Cornoiu povesteste ca, de exemplu, in zona de Banking Products are colegi absolventi de profil tehnic, electrotehnica, automatica sau mecanica. „In acest moment ei dezvolta produse si strategii comerciale si identifica posibile canale alternative pentru utilizarea produselor si serviciilor bancare. Formarea lor profesionala in cadrul bancii a presupus parcurgerea unor programe specifice activitatii bancare, dar si programe si initiative menite sa dezvolte si alte abilitati utile in orice domeniu.”

Absolventa a unei facultati cu profil tehnic –Politehnica – este si Mihaela Moraru care este Coordonator Regional Corporate in cadrul OTP Bank. Cum au ajutat-o studiile tehnice in domeniul bancar ?

„In general, stiintele exacte formeaza indivizi care au capacitatea de a face fata, a invata si a se adapta unor situatii diferite de pregatirea lor profesionala, bazandu-se pe gandirea logica” afirma ea.

„Domeniul bancar este plin de astfel de exemple, in special din anii ’90, cand specializarile din invatamantul superior nu erau atat de diversificate dar incepeau sa prinda contur noi domenii de activitate. In prezent, un nou trend incepe sa ia amploare, si anume – absolventi de stiinte economice care lucreaza in domeniul IT” adauga aceasta.

Citeste articolul integrap pe Revista CARIERE.



Citeste si