Cum iti motivezi eficient muncitorii cu salarii mici: le oferi burse pentru copii si ajutoare pentru renovare

Cum motivezi si retii angajatii? Intrebarea care apare din ce in ce mai des in mintile angajatorilor, care nu au doar provocarea de a gasi cele mai eficiente beneficii extra-salariale, dar si pe aceea de a le plia pe profilul angajatilor. Asta pentru ca dorintele oamenilor sunt diferite. De exemplu, in timp ce angajatii din birouri isi doresc oportunitati de relaxare, angajatii din productie isi doresc sprijin pentru copii si gospodarie, a declarat pentru wall-street.ro Oana Botolan Datki, SEE managing partner Consulteam.

Astfel, angajatii din productie, zona in care salariile nu depasesc cu mult salariul minim pe economie, aloca cei mai multi bani din salariul pe care il castiga pentru ingrijirea gospodariei si pentru cresterea copiilor. Iar angajatorii pot sa ii sustina financiar in aceste doua arii, motivandu-i si retinandu-i astfel mai mult timp in companie.

"Angajatii din productie isi cheltuie banii, in general, pe cheltuieli gospodaresti, insa cea mai mare parte din bani merg pentru copii. Iar cheltuielile pentru copii incep de la rechizite si meditatii si ajung pana la plata chiriei, atunci cand merg la facultate, in alte orase. Compania, daca vrea sa ii ajute, sa ii motiveze, sa le creasca productivitatea si sa ii retina cat mai mult la locul de munca, trebuie sa ii ajute cu sprijin financiar pentru a-si acoperi aceste cheltuieli cu copiii. Si o poate face prin cadouri, burse sau alte forme de sprijin", a explicat Oana Botolan Datki (foto), managerul companiei de recrutare si selectie Consulteam.

Cum aceasta categorie nu cheltuie foarte mult cu hrava, avand, de multe ori, gradini si animale de curte, muncitorii au nevoie de sprijin din partea companiei si cand vine vorba despre renovarea si amenjarea locuintei.

"Ajutoarele pentru casa sunt, de asemenea, binevenite, fie ca sunt in bani, fie ca sunt vouchere sau reduceri la magazinele de profil", a precizat Datki.

Citeste si:
Cum se schimba joburile: in 10 ani vom uita de munca la birou
Specialistii din piata...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Importante pentru aceasta categorie de angajati, si nu numai, sunt in continuare abonamentele la clinicile private de sanatate, iar, in ultima perioada, companiile au tendinta de a mari gama de servicii incluse, iar, in unele cazuri, chiar includerea mai celorlalti membri ai familiei.

Ce isi doresc angajatii din birouri

Angajatii cu studii superioare, care ocupa joburi specializate, au, in general, salarii mai mari, care le permit sa se gandeasca si la relaxare si vacante. Pentru acestia, companiile pot oferi reduceri la achizitia de pachete de vacanta.

De asemenea, pentru toti angajatii, cel mai important beneficiu pe care il pot primi de la angajator este posibilitatea de a lucra dupa un program flexibil.

Daca tot il tii opt ore la birou, da-i voie sa isi duca copilul la gradinita si sa vina putin mai tarziu la birou. Sau, daca este un angajat matinal, lasa-l sa vina mai devreme si sa mearga seara in oras.

Citeste si:
Nu s-a renunțat la tichete de masă în criză. Unele firme au mărit...
Se întâmplă și lucruri bune...

Compania locala Consulteam, detinuta de Oana Botolan Datki, are 10 angajati si ofera servicii de training, consultanta, recurtare si outsourcing. In 2015, cifra de afaceri consolidata a fost de 1,4 milioane de euro.

Incepand din 2016 Consulteam, a incheiat dupa 10 ani parteneriatul cu Mercer, si realizeaza studii salariale in colaborare cu compania americana Willis Towers Watson.

Sursa foto: max blain, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri